DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ressam Aslıhan Öztürk, arkadaşının kitabı için özel ayraçlar tasarladı
12 okunma

Ressam Aslıhan Öztürk, arkadaşının kitabı için özel ayraçlar tasarladı

ABONE OL
Ağustos 8, 2024 10:48
Ressam Aslıhan Öztürk, arkadaşının kitabı için özel ayraçlar tasarladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’de yaşayan ressam Aslıhan Öztürk, yazar arkadaşı Yasemin Candemir’in yeni kitabına özel olarak tasarladığı ayraçlarla dikkat çekti. Siyah ve kırmızı renklerin baskın olduğu, fırça darbeleriyle oluşturulan ayraçlar, cinayet romanının ürkütücü atmosferini yansıtarak büyük beğeni topladı.

Aslıhan Öztürk, arkadaşı Yasemin Candemir’e özel bir hediye vermek istediğinde, kendi resimlerini kullanarak kitap ayraçları oluşturma fikrine kapıldı. Lise yıllarından sonra, 25 yıl aradan sonra yeniden resim yapmaya başlayan Öztürk, arkadaşının ilk kitabına eşlik edecek benzersiz ayraçlar tasarladı.

“Her biri farklı ve romanın ruhunu yansıtan ayraçlar”

Aslıhan Öztürk, ayraçları Yasemin Candemir’in “Kaderin Kırmızı İpi” adlı kitabı için özel olarak tasarladığını belirtti. “Bu bir cinayet romanıydı ve ben de ona özel ayraçlar yapmaya karar verdim. Tamamen cinayet romanına uygun, güzel bir çalışma oldu. Bildiğim kadarıyla bu tarz bir çalışma ilk kez yapılıyor. Her biri farklı ve romanın ruhunu yansıtan ayraçlar. Yasemin de ayraçları çok beğendi ve keyifle kullanıyor,” dedi.

“Sanatı ayraçlara taşıdım”

Ayraç fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlatan Öztürk, “Bir anda aklıma geldi. Kitabı için özel bir hediye yapmak istedim. Bir tablo yapabilirdim ama kitap dendiğinde ayraç çok önemli bir unsurdur. Resim yeteneğimi de kullanarak sanatı ayraçlara taşıdım. Çok keyifli bir çalışma oldu. Ayraçlar; cinayet romanıyla başlayan, tamamen doğaçlama, o an içimden ne geldiyse hiç düşünmeden, çizmeden, direkt boyalarla yaptığım eserler oldu. Düşünüldüğü kadar kolay değil. Hazır ayraçlar var fakat benim yaptıklarım neredeyse 15-20 sayfada bir hikayenin içinden bir şeyler barındırıyor. Fırça ve boya darbeleri basit gibi görünebilir ama romanı yaşamadan kolayca ortaya çıkabilecek şeyler değil. Kitapla birleşmesi çok güzel oldu. Her ayracın bir hikayesi var, bu yüzden hepsi birbirinden farklı ve özel. Kitapla ve yazarla çok özdeşleşti,” ifadelerini kullandı. – DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aslıhan Öztürk Ressam Edebiyat Sanat Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP