DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2151428-0.53071%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Rektör ve Bakanlık Atamaları Resmi Gazete’de Yayımlandı
4 okunma

Rektör ve Bakanlık Atamaları Resmi Gazete’de Yayımlandı

ABONE OL
Eylül 21, 2024 07:48
Rektör ve Bakanlık Atamaları Resmi Gazete’de Yayımlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(ANKARA) – Resmi Gazete’de yayınlanan kararnamelerle, 6 üniversiteye rektör atanması ve çeşitli bakanlıklarda görev değişiklikleri gerçekleşti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda gerçekleştirilen atama ve görevden alma kararları, 6 üniversiteye rektör ataması ile birlikte Resmi Gazete’de yayımlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran görevinden alındı ve yerine Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Adil Çalışkan atandı. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarlacı, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Kamil Yeşil ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı Başkan yardımcısı Ferhat Güngör de görevlerinden alındılar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’ne Alparslan Çevik, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Sıddık Savaşçı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve Tefttiş Başkanlığına ise Başmüfettiş Muzaffer Barış Morgül getirildi.

Üniversite rektörlüklerine yapılan atamalarda ise; Doğuş Üniversitesi’ne Prof.Dr. Ahmet Alkan Çelik, İnönü Üniversitesi’ne Prof.Dr.Nusret Akpolat, Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne Prof.Dr.Hamdullah Çuvalcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne Prof.Dr.Fatma Aydın, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne Prof.Dr.Ahmet Şengönül ve Yıldız Teknik Üniversitesi’ne Prof.Dr. Eyüp Debik atandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Eğitim Güncel Rektör

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP