DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 23077670.52435%
İstanbul
18°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Ramazan Gizlenen: Hizmetli Olmasına Rağmen Resim Tutkusuyla Sergilere Katılıyor
14 okunma

Ramazan Gizlenen: Hizmetli Olmasına Rağmen Resim Tutkusuyla Sergilere Katılıyor

ABONE OL
Ekim 27, 2024 10:49
Ramazan Gizlenen: Hizmetli Olmasına Rağmen Resim Tutkusuyla Sergilere Katılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manisa’da bir bilim sanat merkezinde görevli olan Ramazan Gizlenen, 55 yaşında olmasına rağmen, resim yeteneğini 30 yıl önce tesadüfen keşfetmiş ve bu yeteneğini geliştirerek çeşitli karma sergilerde eserlerini sergilemiştir.

Yunusemre Kemal-Neşen Dömekeli Bilim ve Sanat Merkezi’nde hizmetli olarak çalışan, iki çocuk babası Gizlenen’in hayatı 1994 yılında köklü bir değişim yaşamıştır. Görev yaptığı bir köy anaokulunda çocuklara resim dersi veren emekli bir astsubay olan Mehmet Delibaş ile tanışması, Gizlenen’in hayatını değiştirmiştir.

Delibaş’ın derslerindeki çizimlere ilgi duyan Gizlenen, kendi kendine karalamalar yapmaya başlamış ve Delibaş’tan resim öğrenmek için yardım istemiştir.

Gizlenen, resim sanatına olan tutkusuyla bu alanda kendini geliştirerek, ahşap yakma, akrilik ve yağlı boya tekniklerinde ustalaşmıştır.

Portre, hayvan, doğa ve kent mimarisi konularında eserler üreten Gizlenen, bu eserlerini çeşitli karma sergilerde sergilemiştir.

Gizlenen’in yeteneği okul idarecileri tarafından fark edilmiş ve özel yetenekli öğrencilere eğitim veren bilim ve sanat merkezlerinde görevlendirilmiştir.

Çalıştığı bilim ve sanat merkezinin temizlik, bakım ve onarım işlerini yapan Gizlenen, işlerini bitirdikten sonra şövalenin başına geçerek resim yapmaya devam etmiştir.

“Özel Yeteneğe Sahip Bir Hizmetli”

Ramazan Gizlenen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resim konusunda hiçbir profesyonel eğitim almadığını, kendini keşfettiğini ve yıllar geçmesine rağmen resim yapmaya devam ettiğini belirtmiştir.

Gizlenen, resimlerinde kompozisyonu kurarken kendisini tablonun içine girmiş gibi hissettiğini ifade etmiştir. “Resmi bitirince sanki bir dizi ya da filmin içinden çıkmış gibi oluyorum. Bu da bana mutluluk veriyor. Resimlerimi biraz daha biriktirip sergi açmak istiyorum. Karma sergilere katıldım ama kendi başıma sergi daha açamadım. İleride resimlerimi biriktirdiğimde sergimi açacağım.” demiştir.

Gizlenen, mesai saatleri başladığında okulun temizliğini yaptığını ve işleri bitince hemen fırçayı alıp resim yapmaya başladığını eklemiştir.

Yunusemre Kemal-Neşen Dömekeli Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Özgür Emeksiz, özel yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü bir merkezde özel yetenekli bir hizmetliye sahip oldukları için mutlu olduklarını dile getirmiştir.

Kaynak: AA / Ahmet Bayram – Kültür Sanat

Yerel Haberler Kültür Sanat manisa Kültür Sanat Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.