DOLAR 34,2930 0.5%
EURO 37,2236 0.43%
ALTIN 2.988,511,17
BITCOIN 23242481.14787%
İstanbul
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

15:41

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Ralli pilotu Ali Türkkan: Bu sene hedef tabii ki üç madalya kazanmak
7 okunma

Ralli pilotu Ali Türkkan: Bu sene hedef tabii ki üç madalya kazanmak

ABONE OL
Ekim 18, 2024 08:38
Ralli pilotu Ali Türkkan: Bu sene hedef tabii ki üç madalya kazanmak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ali Türkkan, genç ve başarılı bir ralli pilotu olarak, bu yıl hedefini üç madalya kazanmak olarak belirledi. Hedeflerine ulaşmak için büyük bir motivasyonla çalıştığını ve bu beklentinin kendisini pozitif anlamda etkilediğini söyledi.

‘Her yarışta kazanmak ve sonunda şampiyon olmak istiyorum,’ dedi.

‘Bu yıl bizim için çok verimli geçti. Birçok şey öğrendik,’ diye ekledi.

‘Sosyal biri olduğumu söyleyemem,’ dedi.

‘Ralli pilotları futbolcular veya basketbolcular kadar sık ​​sakatlanmıyor,’ diye açıkladı.

Ali Türkkan, Demirören Haber Ajansı’na verdiği demeçte, bu yılki FIA Motorsporları Oyunları için hazır olduğunu ve bu etkinliği geçmiş yıllardan hatırladığını belirtti. 2022 yılında Türkiye’ye gümüş madalya getirmişlerdi ve bu sene üç kulvarda yarışacakları için üç madalya kazanma şansı olduğuna inanıyordu.

Geçtiğimiz ay Junior WRC sezonunun en zorlu yarışlarından biri olan Akropolis Rallisi’ni beşinci sırada tamamlayan Türkkan ve co-pilotu Burak Erdener, sezonu dünya üçüncüsü olarak bitirdi.

Bu hafta sonu İspanya’da düzenlenecek FIA Motorsporları Oyunları’nda Türkiye’yi temsil edecek olan Türkkan, hazırlıklarının iyi gittiğini ve yeni bir otomobile geçiş yaptıklarını belirtti.

‘Bütün bir camianın desteğini arkamda hissediyorum,’ dedi.

Bir ralli pilotunun başarısında co-pilotun rolünün önemli olduğunu belirten Türkkan, Burak Erdener ile üçüncü senelerinde olduklarını ve aralarındaki uyumun iyi olduğunu vurguladı.

‘Hedefimiz her yarışı kazanmak ve sonunda şampiyon olmak,’ diye belirtti.

‘Bu yıl şanssızlık yaşadık ama bir sürü şey öğrendik. Seneye daha şanslı bir sezon olacağını umuyoruz,’ dedi.

‘Benim için performans çok önemli. Günlük rutinimde spor yapıyorum ama bir futbolcu veya basketbolcu kadar sık ​​değil. Daha çok teknik çalışmalara odaklanıyorum. Her yarıştan sonra görüntüleri inceliyoruz ve analiz yapıyoruz. Hatalarımızdan ders çıkarıyoruz,’ dedi.

‘Eğer bu sporu yapmasaydım, 230 beygir yerine 1 beygir üzerinde performans gösteriyor olurdum,’ dedi.

‘Aklımda olan tek şey işimi iyi yapmak. Çok duygusal bakamıyorum. Yılda 14-15 yarış ve 4-5 test yapıyoruz. Sürekli otomobilin içindeyiz. O ilk günkü heyecan zamanla kayboluyor. İşime odaklanıyorum. İyi bir iş çıkardığımı biliyorum,’ dedi.

‘Sosyal biri olduğumu söyleyemem. Hedefime ilerlerken daha çok işime yoğunlaşmaya çalışıyorum. Genelde spor yapmaya çalışıyorum veya teknik çalışmalar yapıyorum,’ dedi.

‘Ralli dışarıdan çok tehlikeli görünüyor ama aslında çok güvenli. Güvenlik önlemlerimiz çok sıkı. Otomobiller yarışa uygun olarak tasarlanıyor. Bu sayede gönül rahatlığıyla yarışabiliyoruz,’ diye konuşmasını tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Otomobil Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.