DOLAR 34,1515 0.15%
EURO 38,0263 -0.19%
ALTIN 2.877,660,10
BITCOIN 21656810.85816%
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:01

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Rahim Kanserini Yenen Kadın, Çanta Örgüsüyle Kanserli Çocuklara Yardım Ediyor
23 okunma

Rahim Kanserini Yenen Kadın, Çanta Örgüsüyle Kanserli Çocuklara Yardım Ediyor

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 08:45
Rahim Kanserini Yenen Kadın, Çanta Örgüsüyle Kanserli Çocuklara Yardım Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

64 yaşındaki Nilgün Yalçın, Antalya’da rahim kanserini erken evrede yenerek yaşamına yeniden başladı. Tedavi süreci boyunca, yeni bir hobi edindi: çanta örgüsü.

Yalçın, kanserin zorluğunu bizzat deneyimledikten sonra, kanserli çocuklara yardım etmek için elde ettiği gelirleri bağışlamaya karar verdi. “Kanser zor bir hastalık, çocukların acı çekmesini istemiyorum. O yüzden elimden geldiğince çok çanta örüp, gelirini Lösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) bağışlıyorum. Çocuklara bir damla ışık olursam çok mutlu olurum,” dedi.

Döşemealtı ilçesinde yaşayan Yalçın, 2018 Ağustos ayında rahim kanseri teşhisi aldı. Erken evrede tedaviye başlayan Yalçın, 2018 Eylül ayında ameliyat oldu. 4 kür kemoterapi gören Yalçın, kanseri kısa sürede yendi. Arkadaşının teşvikiyle çanta örmeye başlayan Yalçın, satışlarından elde ettiği geliri kanserli çocuklar için bağışlamaya başladı.

Yalçın, yaşadığı süreç hakkında “En büyük şansım, kontrollerimi zamanında yaptırıp kanseri erken evrede keşfetmem oldu. Tedavilerim zamanında başladı, rahim, lenf ve yumurtalıklarım alındı. Agresif bir kanser türüymüş, tedavilerim daha hızlı ilerledi. Şimdi iyiyim. Kanser süreci çok zorluydu ama ailemin ve dostlarımın desteği sayesinde daha kolay atlattım. Zamanında teşhis gerçekten önemli. Herkese erken tarama programlarından faydalanmalarını ve kontrollerini düzenli yaptırmalarını tavsiye ederim,” dedi.

Yalçın, çanta örme macerasını ise şöyle anlattı: “2021 veya 2022 yılında arkadaşım Belgin, ‘Abla sana çanta örmesini öğreteyim’ dedi. Bana çanta örmeyi öğretti ve hayatıma renk kattı. Elde ettiğim geliri LÖSEV’e bağışlamaya karar verdim. ‘LÖSEV’de kanserli çocuklar için bir umut, bir ışık olayım’ dedim. Kanser zor bir hastalık, kemoterapi çok zorlu ve ağrılı bir süreç. Çocuklara maddi ve manevi olarak faydam olmasını istedim. Belki başka insanlara da örnek olurum diye düşündüm. Allah korusun, benim de 2 torunum var. Çocukları çok seviyorum, onların acı çekmesini istemiyorum.”

Yalçın, el işlerinin ve sosyal faaliyetlerin insanın hayata tutunmasını sağladığını vurgulayarak “Kansere yakalananlar umutlarını asla kaybetmemeli. Aile bağı çok önemli. İyileşecekler, şifa bulacaklar. İnsanın bir uğraşısının olması çok önemli. Elimden geldiğince daha çok çanta örüp bunun gelirini LÖSEV’e bağışlamak istiyorum. Çocuklara bir damla ışık olursam çok mutlu olurum,” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Antalya Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP