DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Psikolojisi sağlam çocuk yetiştirmenin sırrı
13 okunma

Psikolojisi sağlam çocuk yetiştirmenin sırrı

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 16:43
Psikolojisi sağlam çocuk yetiştirmenin sırrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayatımız boyunca türlü tehlikelerle karşı karşıyayız. Ekonomik sıkıntılar, doğal afetler, savaşlar, hastalıklar, ayrılıklar ve ölümler, hepimizin deneyimleyebileceği zorluklardır.

Peki bu zorluklar neden bazı insanları hiç etkilemezken, diğerlerini umutsuz, mutsuz ve kaygılı hale getiriyor?

Bazı kişiler neden kaygı bozukluğu, depresyon veya kronik hastalıklarla mücadele ederken, diğerleri ruh sağlığı sorunları veya sürekli rahatsızlıklar yaşamadan hayatlarına devam edebiliyor? Nasıl oluyor da bazı kişiler travmatik olaylardan etkilenmiyor veya olumsuz bir durumdan sonra hemen toparlanıp hayata kaldıkları yerden devam ediyor?

Bu sorunun cevabı oldukça basit: Psikolojik olarak güçlü insanlar, yaşamın zorluklarıyla daha etkili bir şekilde başa çıkabiliyorlar. Bu güçlülük, psikolojide “Psikolojik Sağlamlık” olarak adlandırılır.

Psikolojisi sağlam çocuk yetiştirmenin sırrı

Dolayısıyla, her ebeveynin en büyük arzusu, psikolojik olarak güçlü çocuklar yetiştirmektir. Ancak birçok ebeveyn bu konuda başarılı olamıyor. Çocuk yetiştirmede olduğu gibi, bazı ince ayrıntılar ve kritik zamanlar, çocukların gelişiminde önemli rol oynar.

Psikolojik olarak güçlü bir çocuk yetiştirmenin sırrı, çocuğunuza zorluklarla mücadele etmeyi öğretmektir. Çocuğunuza erken yaşta verdiğiniz görevler ve sorumluluklar, onu hayatın zorluklarına hazırlayacak ve psikolojik olarak güçlü olmasını sağlayacaktır.

Ancak çocuğunuza verdiğiniz görev ve sorumluluklarda, çocuğunuzun yaşını ve gelişimini göz önünde bulundurmak önemlidir. Fazla yük bindirerek çocuğunuzu istismar etmemeye dikkat etmelisiniz.

Bir diğer önemli nokta da, çocuğunuza zorluklarla baş etmeyi öğretmeye çalışırken, yanlış tutumlarınızla onun ruh sağlığını olumsuz etkilememektir.

Doğru ebeveyn tutumları, dengeli sevgi ve ilgi, çocuğunuzda olumlu bir benlik duygusu oluşturur. Böylece çocuğunuz, hayatta karşılaştığı zorluklarla mücadele ederken çevresini suçlamaz, kendini değersiz hissetmez ve olumsuz etkilenmeden yaşamaya devam eder.

Kaynak: Bültenler / Anne Çocuk

Depresyon Anne Çocuk Sağlık Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP