DOLAR 34,1136 0.28%
EURO 38,1216 0.14%
ALTIN 2.862,951,20
BITCOIN 2142340-0.29832%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

Prof. Dr. Orhan Şen: Uyku esnasında telefon baş ucunda tutulmamalı
12 okunma

Prof. Dr. Orhan Şen: Uyku esnasında telefon baş ucunda tutulmamalı

ABONE OL
Eylül 8, 2024 07:43
Prof. Dr. Orhan Şen: Uyku esnasında telefon baş ucunda tutulmamalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzman Nöroşirurji Profesörü Dr. Orhan Şen, Haberler.com stüdyosunda sunucu Melis Yaşar ile bir araya geldi ve önemli bir konuya değindi: Uyku esnasında telefonun başucunda bulundurulmasının sakıncaları.

Şen, telefon ışığının melatonin salgısını bozduğuna dikkat çekerek, “Telefonun ışığı, uyku düzenimizi altüst ederek, melatonin üretimini olumsuz etkiliyor. Bu nedenle, sağlığımız için telefonu başucumuzdan uzak tutmalıyız.” dedi.

“MAGNEZYUM, UYKU KALİTESİNİ ARTIRIYOR”

Profesör Şen, uyku kalitesiyle ilgili tavsiyelerini şöyle sürdürdü: “Magnezyum, uyku sorunlarına olumlu etkileri olan ve melatonin üretimini artıran bir mineraldir. Yeterince magnezyum almak, uyku kalitesini artırmaya yardımcı olur. Bunun yanında, melisa otu ve karabaş otu gibi bitkiler de uykuyu destekleyici özellikler taşımaktadır. İlaç kullanımından mümkün olduğunca kaçınmak, egzersiz yapmak, loş ışıkta kitap okumak ve telefonunuzu başucunuza koymamak uyku kalitenizi artırmanıza yardımcı olur.”

“TELEFON IŞIĞI MELATONİN SALINIMINI BOZUYOR”

Şen, telefon kullanımına ilişkin tavsiyelerini şu sözlerle tamamladı: “Telefonlarınızı kullanmamanızı söylemiyorum. Ancak, başucunuza koymaktan kaçının veya gelen bildirimlerin ışığını kapatın. Sağlığımız her şeyden önemlidir. Sağlıklı olduğumuz sürece her şeyi yapabiliriz.”

Haberler.com / Berkan Tayfun – Sağlık

Cep Telefonu melatonin Orhan Şen melatonin Sağlık

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP