DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Prof. Dr. Orhan Şen: Ensede bir ağrı varsa tansiyon olabiilir
22 okunma

Prof. Dr. Orhan Şen: Ensede bir ağrı varsa tansiyon olabiilir

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 07:45
Prof. Dr. Orhan Şen: Ensede bir ağrı varsa tansiyon olabiilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Haberler.com stüdyosunda sunucu Melis Yaşar’la bir söyleşi gerçekleştirdi. Şen, ense bölgesinde hissedilen ağrının yüksek tansiyonun bir göstergesi olabileceğine dikkat çekti.

Şen, söyleşisinde şunları söyledi: “Çalışılan gün tansiyon ölçümü yapılması hayati önem taşıyor. İş yerindeki stres ve gerginlik tansiyonu yükseltebiliyor. Bu nedenle, kişi iş yerindeyken tansiyonunu ölçtürmeli. İstirahat halinde ölçülen tansiyon değeri, gerçekçi bir tablo sunmayabilir ve kişi yanlış teşhisle sağlık sorununu küçümseyebilir. Bir gün iş yerinde yaşanan bir tartışma veya gerginlik tansiyonu yükselterek beyin kanaması riskini artırabilir ve acil müdahale gerektiren durumlara yol açabilir.”

“Ense bölgesindeki ağrı yüksek tansiyon ihtimalini işaret edebilir. Maalesef, yoğun bakımda beyin kanaması ve damar tıkanıklığı geçiren hastalarla sıkça karşılaşıyoruz. Bu durumları önlemek için erken teşhis ve tedavi çok önemli. Bu nedenle, tansiyon şikayetleri olan herkesin bir kardiyoloji uzmanına görünmesini ve gerekli tedaviyi almasını öneriyorum.”

Haberler.com / Berkan Tayfun – Sağlık

Orhan Şen Tansiyon Sağlık Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP