DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2154174-0.56289%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol: Maymun çiçeği virüsü çocuklarda ve gebelerde ölümcül seyrediyor
20 okunma

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol: Maymun çiçeği virüsü çocuklarda ve gebelerde ölümcül seyrediyor

ABONE OL
Ağustos 25, 2024 09:44
Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol: Maymun çiçeği virüsü çocuklarda ve gebelerde ölümcül seyrediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maymun çiçeği virüsü hakkında bilgi vermek üzere Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, Haberler.com’da Melis Yaşar’ın sunduğu programa konuk oldu. Prof. Dr. Şenol, özellikle risk gruplarına odaklanarak virüsün tehlikelerini vurguladı.

“GÖRME KAYBI, KALP KASI VE BEYİN ZARI İLTİHABI GİBİ BELİRTİLER OLABİLİR”

Prof. Dr. Şenol, maymun çiçeği virüsünün belirtilerini açıklayarak, döküntülerin çiçek hastalığına benzeyen kabarcıklar şeklinde ortaya çıkabileceğini belirtti. Bu kabarcıklar zamanla iltihaplanarak kabuklanabilir. Ateş, boyun şişliği ve daha az görülen, su çiçeği veya uyuz hastalığına benzer döküntüler de görülebilir. Belirtiler genellikle 2-4 hafta sürer. Ancak bazı vakalarda görme kaybı, kalp kası iltihabı, beyin zarı iltihabı gibi ciddi sağlık sorunlarına da yol açabilir. Prof. Dr. Şenol, virüsün insan arasında yayılmaya devam etmesiyle daha farklı belirtiler görülebileceğini de ekledi.

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol: Maymun çiçeği virüsü çocuklarda, bağışıklık sistemi baskılanmış olanlarda ve gebelerde ölümcül seyrediyor

“ÇOCUKLARDA, BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ BASKILANMIŞ OLANLARDA VE GEBELERDE RİSK FAZLA”

Maymun çiçeği virüsünün risk altında olan gruplarını açıklayan Prof. Dr. Şenol, virüsün çocuklarda, bağışıklık sistemi baskılanmış olanlarda ve gebelerde daha ölümcül seyrettiğini vurguladı. Prof. Dr. Şenol, virüsün bu gruplarda ölüm oranının yüzde 10’a kadar çıkabileceğini, ki bu da Covid-19’da görülen oranlardan çok daha yüksek bir oran olduğunu belirtti.

Haberler.com / Melis Yaşar – Sağlık

Esin Davutoğlu Şenol Sağlık Yaşam Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP