DOLAR 34,0713 0.14%
EURO 38,0911 0.01%
ALTIN 2.835,570,24
BITCOIN 21487103.64535%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Porty'den şarj sorunu bitiren powerbank paylaşım hizmeti: Gündelik mobiliteyi kesintisiz kılan çözüm | Teknoloji Haberleri
13 okunma

Porty'den şarj sorunu bitiren powerbank paylaşım hizmeti: Gündelik mobiliteyi kesintisiz kılan çözüm | Teknoloji Haberleri

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 07:46
Porty'den şarj sorunu bitiren powerbank paylaşım hizmeti: Gündelik mobiliteyi kesintisiz kılan çözüm | Teknoloji Haberleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Porty, Nisan 2021’de hayatımıza giren yenilikçi bir mobilite çözüm sağlayıcısı olarak, insanların günlük yaşamlarında karşılaşılan temel ihtiyaçlardan birine, şarj sorununa, özgün çözümler sunuyor. Mobil uygulaması üzerinden sunduğu powerbank kiralama hizmeti ile, kullanıcıların dışarıda telefon şarjının bitmesi endişesini ortadan kaldırarak kesintisiz bir mobil deneyim yaşamalarını sağlıyor.

Powerbank paylaşımı: Günlük mobiliteyi kesintisiz hale getiren çözüm

Porty’nin ilk ürünü olan Powerbank Paylaşım Hizmeti, kullanıcılarına en yakın şarj istasyonundan QR kod ile powerbank kiralama imkanı sunuyor. Türkiye’de günde ortalama 7 saat 26 dakika internet kullanan ve 150 defa telefonuna bakan kullanıcıların şarj bitmesi endişesini azaltarak, priz veya şarj kutularına olan bağımlılığını ortadan kaldırıyor. Günde sadece 1 TL’lik abonelik paketiyle, herkesin bu hizmete erişmesini sağlayarak, günlük şarj ihtiyacını karşılamada kolaylık sunuyor.

Hızlı büyüme, genişleyen ağ ve güçlü iş ortaklıkları

Porty, Türkiye’de 63 ilde 3.000’den fazla noktada hizmet vererek, 1,2 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı ve 4 milyondan fazla şarj işlemini gerçekleştirdi. Bu hızlı büyümede, 90’dan fazla kahve ve restoran zinciri, AVM, üniversite, eğlence ve etkinlik merkezi ile yapılan güçlü iş ortaklıkları önemli rol oynuyor. Porty, 2025 yılına kadar 20.000 şarj istasyonu ile 8 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. Yurtdışından gelen franchise taleplerini de karşılayarak, 2025’te 5 ülkede faaliyet göstermeyi ve 2027 sonunda 3 kıtada 27 ülkeye hizmet vermeyi hedefliyor.

Aralık 2023’te aldığı elektrikli araç şarj istasyonu lisansı ile kullanıcıların elektrikli araç kullanımını teşvik etmeyi amaçlayan Porty, platformunu tamamlayarak batarya, şarj ağı ve sürdürülebilirlik konularında öncü olmak istiyor. Ürün yol haritasında batarya ve enerjiye yönelik farklı çözümleri barındıran Porty, 2025’te yepyeni hizmetlerle kullanıcılarına daha iyi deneyimler sunmayı hedefliyor.

İşletmelere değer katan Porty

Porty, hizmet verdiği işletmelere ayak trafiği sağlamanın yanı sıra, mekanda geçirilen süreyi artırmaya da katkıda bulunuyor. İşletmelerin üzerindeki “telefon şarjı ve güvenliği” yükünü azaltan uygulama, aynı zamanda çalışanların da şarj ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir rol oynuyor. Gelir paylaşımı veya platform kiralama hizmeti olarak iş ortaklarına hizmet veren uygulama, franchise modeli ve abonelik paketleri ile hizmet ağını genişletmeyi ve kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi planlıyor.

Cihaz ve data güvenliğine önem veren Porty

Porty powerbanklerinde bulunan kontrol devresi, aşırı şarj, deşarj, kısa devre ve ısınma gibi durumları önlemek için gerekli güvenlik mekanizmalarını içeriyor. Bu sayede hem powerbankin hem de şarj edilen cihazın güvenliği sağlanıyor. Yazılımını Türkiye’de geliştiren Porty, kullanıcıların kredi kartı bilgilerini Iyzico altyapısında güvenli bir şekilde saklıyor. Powerbankler yalnızca güç aktarımı yapacak şekilde tasarlandığı için, şarj uçları sadece elektrik iletimi sağlıyor ve veri aktarımı yapmıyor. Bu sayede, powerbank üzerinden kullanıcı cihazlarına veya cihazlardan powerbanke herhangi bir veri veya yazılım aktarımı engelleniyor.

Sürdürülebilirlik

Porty, sürdürülebilirliğin 3 temel alanında da etki yaratan bir uygulama:

• Çevresel Boyut: Her 1 milyon Porty powerbank kullanımı, 24.000 ton CO2 emisyonunun önlenmesine katkıda bulunuyor. Porty, 4 milyondan fazla kullanım ile 96.000 ton CO2 emisyonunu engelledi.

• Ekonomik Boyut: Gerçekleştirdiği marka ortaklıkları ile kullanıcılarına ekonomik değer ve zaman tasarrufu sağlıyor.

• Sosyal Boyut: 6 Şubat depreminin ardından, AFAD koordinasyonunda 500’den fazla istasyonu ve binlerce powerbank cihazını depremden etkilenen 11 ilimizdeki İtfaiye, Jandarma, Sivil Toplum Örgütleri, Hastaneler ve Valiliklerin koordinasyon merkezlerine ücretsiz olarak göndererek, depremzedelere yardım eden kahramanların şarj sorunlarını çözmeye destek oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP