DOLAR 34,1105 0.18%
EURO 38,1069 0.03%
ALTIN 2.826,560,86
BITCOIN 21430634.32696%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:02

SABAHA KALAN SÜRE

Portekiz Cumhurbaşkanı Sousa'ya göre "Avrupa'da ve dünyada bir devrin sonu ve derin kriz" geliyor | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Portekiz Cumhurbaşkanı Sousa'ya göre "Avrupa'da ve dünyada bir devrin sonu ve derin kriz" geliyor | Dış Haberler
14 okunma

Portekiz Cumhurbaşkanı Sousa'ya göre "Avrupa'da ve dünyada bir devrin sonu ve derin kriz" geliyor | Dış Haberler

Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa, siyasi açıdan Avrupa'da ve dünyada bir devrin sonunun gelmek üzere olduğunu ve derin bir krizle yüzleşmek zorunda kalınacağını savundu

ABONE OL
Eylül 4, 2024 07:47
Portekiz Cumhurbaşkanı Sousa'ya göre "Avrupa'da ve dünyada bir devrin sonu ve derin kriz" geliyor | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa, gençlere Avrupa siyasi sistemlerinin yaşadığı derin kriz konusunda uyarıda bulundu. Aveiro’daki Ulusal Gençlik Toplantısı’nın kapanış konuşmasında, dünya sahnesinde yaşanan büyük değişimlere dikkat çekti.

Rebelo de Sousa, “ABD seçimlerinden sonra, kim kazanırsa kazansın, farklı bir dünya olacak” diyerek, Rusya, Güney Afrika, Brezilya, Türkiye ve Hindistan gibi ülkelerin yükselen güçlerinin yeni bir tarihi döngünün başlangıcına işaret ettiğini belirtti.

Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerinden sonra, “farklı bir döneme girileceğini” vurgulayan Cumhurbaşkanı, “Dünya bir dönüm noktasında. Salgının yönetimi ve ekonomik toparlanmanın zorlukları ile birlikte Çin’deki değişimler, dünyayı kalıcı olarak değiştirecek.” dedi.

Belirsizliklerin ve öngörülemezliklerin arttığı bu dönemde, dönüşüm ve savaşların artması hissinin herkeste olduğunu belirten Rebelo de Sousa, “Avrupa’da, Afrika’da, Orta Doğu’da ve dünyanın her yerinde barış için mücadele etmek daha da önemli hale geldi.” diye ekledi.

Avrupa siyasetinin içinde bulunduğu derin krizin boşluklar yarattığını ve bunların bazıları tarafından popülist yaklaşımlar olarak tanımlandığını ifade eden Rebelo de Sousa, “Mevcut sistem, 2. Dünya Savaşı sonrası dönem, Avrupa’nın geçişi ve 20. ve 21. yüzyıl için tasarlandı. Ancak dijitalleşme, enerji dönüşümü, bilimsel ve teknolojik gelişmeler, hareketlilik, gençlerin istekleri ve yaşlanma gibi gerçeklere uyum sağlayamadı.” dedi.

“Avrupa geride kaldı. Avrupa’nın zenginliği olumlu bir faktör olsa da, para gençlerin karşılaştığı sorunları çözmeyecektir.” diyen Cumhurbaşkanı, “Avrupa, iklim değişikliğiyle mücadeleye, göç ve mülteci akınına karşı mücadeleye öncülük ediyor; ancak bunlarda da ivme kaybetti.” diye ekledi.

Rebelo de Sousa, Avrupa’daki siyasi krizi çözmek için “kırılmaların olması gerektiğini” savundu.

*Haberin görseli AP tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.