DOLAR 34,1186 0.29%
EURO 38,1589 0.23%
ALTIN
BITCOIN 2145188-0.35717%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

19:12

AKŞAMA KALAN SÜRE

Polonya Büyükelçisi Bathonea Antik Liman Kenti’ni Ziyaret Etti
9 okunma

Polonya Büyükelçisi Bathonea Antik Liman Kenti’ni Ziyaret Etti

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 07:48
Polonya Büyükelçisi Bathonea Antik Liman Kenti’ni Ziyaret Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polonya’nın Türkiye Büyükelçisi Maciej Lang, Avcılar’daki Bathonea Antik Liman Kenti’ni ziyaret etti ve kazı ekibinden bilgi aldı. Büyükelçi Lang, “Konya’daki Çatalhöyük kazılarına da destek veriyoruz,” dedi.

Bathonea Antik Liman Kenti’ndeki kazı çalışmaları, Cumhurbaşkanlığı kararıyla 2008 yılında başlamıştı. Büyükelçi Lang, uzun süredir devam eden bu kazıları yerinde inceleyerek, Vikinglerin 8. ve 11. yüzyıllara ait izlerini taşıyan buluntularla ilgili bilgi aldı. Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şengül Aydıngün ve ekibi, Büyükelçi Lang’a kazı çalışmalarının son durumunu aktardı. Büyükelçi Lang, kazı ekibinde bulunan Bizans ve Viking tarihi uzmanı Prof. Dr. Blazej Stanislawski’den de bilgi alarak, Polonya Hükümeti olarak kazılara destek verdiklerini vurguladı ve iki ülke arasındaki kültürel işbirliğinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. “Çocukluğumda arkeolog olmayı hayal ediyordum ve şimdi bu hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum,” diyen Büyükelçi Lang, “Türkiye’de Konya’daki Çatalhöyük kazılarına da benzer bir destek veriyoruz. Orada da Polonya’dan ayrı bir ekip görev alıyor,” şeklinde konuştu.

img

Barcelona’da kaybolan eski Katalan lider Carles Puigdemont için polis operasyon başlattı

img

3 gün önce silahı kırılmış, tornacı arkadaşına yaptırmış

img

Kapatılan platformun skandalları bitmiyor! 15 yaşındaki kızın başına gelenler korkunç

Büyükelçi Maciej Lang’a ziyaretinde Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara eşlik etti. Çaykara, bin yıllık bir medeniyete dayanan Avcılar’daki kazıların önemine değinerek, “Ortak bir ören yeri olması için Bakanlık ile işbirliği yapmaya hazırız,” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avcılar Türkiye Polonya Konya Kültür Dış Politika Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP