DOLAR 34,0071 -0.17%
EURO 38,0743 0.4%
ALTIN 2.829,920,98
BITCOIN 21629235.01731%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Plan-S, 4 IoT Uydusunu Uzaya Gönderdi
14 okunma

Plan-S, 4 IoT Uydusunu Uzaya Gönderdi

ABONE OL
Ağustos 17, 2024 09:57
Plan-S, 4 IoT Uydusunu Uzaya Gönderdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Plan-S Genel Müdürü Tugay Güzel, %95 yerlilik oranıyla geliştirilen 4 IoT uydusunun uzaya fırlatıldığını duyurdu. Güzel, “Yıl sonuna kadar 8 uydu daha uzaya göndereceğiz ve 2025’te toplam 30 uyduya ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Plan-S’in Connecta IoT uyduları, dün SpaceX tarafından uzaya fırlatıldı. Güzel, fırlatmanın ardından yaptığı açıklamada, bu başarının 3 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştiğini ve şirketin 20-25 yıllık deneyim ve savunma sanayisinden gelen teknolojilerden yararlandığını belirtti.

Güzel, daha önce gönderilen 5 test uydusu ile birlikte toplam uydu sayısının 9’a ulaştığını söyledi. “Bu uydular sayesinde tarım, lojistik, enerji, sigorta ve finans gibi birçok sektöre hizmet sunabileceğiz” dedi. “Sadece Türkiye’de değil, bölgede ve Türk cumhuriyetlerinde de öncü bir rol oynamayı hedefliyoruz. Bu başarıyı bir Türk girişimcisi olarak başarmaktan gurur duyuyoruz.” diye ekledi.

Güzel, bu uyduların 5-7 yıl ömürlü olduğunu ve teknoloji değişimine ayak uydurabilmek için yeni uydular üretmeye devam edeceklerini söyledi. “Şu anda cep telefonlarının 30 yıl önceki halindeyiz. Uzay teknolojisinin önündeki en büyük engel yüksek fiyatlar. Biz bunu herkese erişilebilir hale getirmek için çalışıyoruz” dedi.

Güzel, Plan-S’in IoT sensörlerinin bağlantı hizmetini sağladığını ve ayrıca çözüm arayan firmalara komple çözümler sunmayı hedeflediklerini belirtti. “Tarım sektöründe toprak, nem, hava sensörleri ve sulama kanallarıyla komple bir çözüm sağlayabiliyoruz” dedi. “Su veya doğal gaz sayaçlarını okumak için dağın tepesindeki alanlara hizmet verebiliyoruz.” Güzel, Plan-S’in bu hedeflerine ulaşmak için firmalardan gelen taleplere göre hareket edeceğini ve herkesi uzay teknolojilerinden yararlanmak için şirketle iletişime geçmeye davet etti.

Ekonomi ankara Uzay Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.