DOLAR 34,1186 0.29%
EURO 38,1589 0.23%
ALTIN
BITCOIN 2145188-0.35717%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Phuket Adası’nda toprak kayması: 10 ölü
15 okunma

Phuket Adası’nda toprak kayması: 10 ölü

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 07:55
Phuket Adası’nda toprak kayması: 10 ölü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

– Phuket Adası’nda yaşanan toprak kayması sonucu 10 kişi hayatını kaybetti.

Tayland’ın popüler turistik destinasyonu Phuket’te şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak kayması 10 kişinin hayatına mal oldu ve 20 kişi de yaralandı.

Güney Asya ülkesi Tayland’da son günlerde etkili olan muson yağışları, Phuket’te de sel ve toprak kaymasına neden oldu. Phuket Valiliği’nin yaptığı açıklamada, Karon bölgesinde yerel saatle 03.30’da meydana gelen toprak kaymasında 10 kişinin hayatını kaybettiği, bunlardan ikisinin Rus vatandaşı olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca, 20 yaralının çevre hastanelere sevk edildiği ve hayati tehlikesi bulunmadığı ifade edildi.

Üç kasaba “afet bölgesi” ilan edildi.

Toprak kaymasından etkilenen evlerde arama kurtarma çalışmaları başlatılırken, birçok yardım kuruluşu ve Tayland Ordusu da bu çalışmalara katıldı. Evlerinden tahliye edilen vatandaşlar için bölgede bir “acil durum merkezi” kuruldu. Phuket Vali Yardımcısı Srattha Thongkam, toprak kaymasının yaşandığı Karon, Rawai ve Chalong kasabalarının “afet bölgesi” ilan edildiğini açıkladı ve önceliklerinin Karon bölgesinde toprak altında kalanların olup olmadığını araştırmak olduğunu belirtti.

Karon bölgesinde yapılan arama kurtarma çalışmaları, hafif yağmur altında devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Phuket Adası Tayland Phuket Dünya Tatil Dünya Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP