DOLAR 34,1869 0.07%
EURO 38,3043 0.35%
ALTIN 2.898,43-0,73
BITCOIN 2174919-2.90409%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

16:17

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Pezeşkiyan'dan "Haniye suikastına yanıt vermememiz halinde Gazze'de ateşkes sözü verilmişti" açıklaması | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Pezeşkiyan'dan "Haniye suikastına yanıt vermememiz halinde Gazze'de ateşkes sözü verilmişti" açıklaması | Dış Haberler
5 okunma

Pezeşkiyan'dan "Haniye suikastına yanıt vermememiz halinde Gazze'de ateşkes sözü verilmişti" açıklaması | Dış Haberler

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, ABD ve Avrupalı liderlerin, Hamas lideri Haniye suikastına karşılık vermemesi halinde Gazze'de ateşkes ilan edeceklerine dair söz verdiklerini söyledi. Bu sözün yerine getirilmediğini söyleyen Pezeşkiyan, "Bu tür suçlulara bir şans vermek, onları daha fazla suç işlemeleri için cesaretlendirmekten başka bir işe yaramayacaktır" dedi

ABONE OL
Eylül 30, 2024 08:45
Pezeşkiyan'dan "Haniye suikastına yanıt vermememiz halinde Gazze'de ateşkes sözü verilmişti" açıklaması | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye yönelik suikastın ardından ABD ve Avrupa liderlerinin Gazze’de ateşkes ilan etmeleri karşılığında İran’ın misilleme yapmayacağına dair verdikleri sözü tutmadıklarını belirtti.

İran devlet televizyonu, Pezeşkiyan’ın bu açıklamayı dün akşam yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığını duyurdu.

İsrail’in bölgedeki saldırganlığı ve Batılı destekçilerini eleştiren Pezeşkiyan, “Siyonist rejimin suçları kabul edilemez ve cezalandırılmadan kalmayacak.” dedi.

Pezeşkiyan, “Şehit Haniye’ye yönelik suikastın ardından ateşkes sözü veren ABD ve Avrupa liderlerinin iddiaları tamamen yalandı. Suçlulara fırsat tanınması, onları daha da fazla suç işlemeye teşvik etmekten başka bir işe yaramaz.” ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları ülkede tartışmalara yol açarken, gece saatlerinde İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi binası önünde toplanan bir grup, yetkililerden bu açıklamalara karşı harekete geçmelerini talep etti.

İran, 31 Temmuz’da Tahran’da gerçekleşen suikastın ardından İsrail’e misilleme yapma kararı almıştı. O dönemde, Tahran’ın Gazze’de İsrail saldırılarının kalıcı olarak durdurulması karşılığında saldırıdan vazgeçeceğine dair iddialar ortaya atılmıştı. Tahran yönetimi ise “saldırıyla ulusal egemenliğini tehdit eden İsrail’in cezalandırılması ve Gazze’de ateşkes çabaları ayrı konular olduğunu, ancak ateşkes sürecine zarar vermemeyi umduklarını” açıklamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP