Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” listesinde yer alan iki işletmenin kebapta tekila, kokoreçte ise viski kullandığı tespit edilmişti. Bu şaşırtıcı uygulamanın sebebini, TÜKONFED Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma’ya sorduk.
Haberler.com stüdyosunda sunucu Melis Yaşar’la konuşan Sırma, şunları ifade etti: “Ham madde bozulmaya başlamış, kokmaya başlamış olabilir. Mesela, kokorecin hammaddesi olan ince bağırsak için, eğer güvenmediği bir malı aldıysa, hafif bir koku varsa, mikroorganizma üremiş olabilir. Alkolle bu kokuyu maskeleyip ürünü daha güvenli hale getirmeye çalışmış olabilirler.
Ancak, alkol tüketmeyen ve bu konuda hassas olan insanlar var. Dolayısıyla, gıda imalatında uygun olmayan bir yöntem bu.
Haberler.com / Melis Yaşar – Yaşam
”
GÜNDEM
10 saat önceGENEL
10 saat önceGENEL
10 saat önceGENEL
10 saat önceGENEL
10 saat önceGENEL
10 saat önceGENEL
11 saat önceGüvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.