DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Pentagon: ABD olası İran saldırısına hazır | Dış Haberler
15 okunma

Pentagon: ABD olası İran saldırısına hazır | Dış Haberler

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Orta Doğu'daki durumun "çok ciddi" olduğunu, bununla birlikte, ABD'nin olası bir İran saldırısına "hazır" olduğunu açıkladı

ABONE OL
Ağustos 14, 2024 07:45
Pentagon: ABD olası İran saldırısına hazır | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, düzenli basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Orta Doğu’daki durumun ciddiyetine dikkat çeken Ryder, Savunma Bakanı Lloyd Austin’in bölgeye ek askeri teçhizat ve mühimmat gönderilmesini emrettiğini açıkladı.

AA’nın haberine göre, Ryder, İran’ın İsrail’e misilleme yapma olasılığı sorulduğunda, “Kesinlikle mümkün” cevabını verdi. “Saldırı olasılığını ciddiye alıyoruz ve gerekli hazırlıkları yapıyoruz, ancak ne zaman gerçekleşeceğini tahmin etmeye çalışmıyoruz.” diyen Ryder, ABD’nin İsrail’i savunma ve bölgede gerilimi azaltma konusunda kararlı olduğunu vurguladı.

"DİPLOMASİNİN İŞE YARAMASI İÇİN HER ZAMAN ZAMAN VARDIR"

Ryder, bölgede hiçbir tarafın gerilimi tırmandırmak veya çatışmayı büyütmek istemediğini belirtti. “Diplomasinin işe yaraması için her zaman zaman vardır, ancak hazırlanmak zorundayız.” diyen Ryder, ABD’nin gerektiğinde İsrail’in savunmasına destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Ryder, ABD’nin amacının, gerilimi düşürmek, kendi güçlerini korumak ve İsrail’in savunmasına destek olmak olduğunu vurguladı. “İran’ın misilleme yapma tehdidinde bulunduğu hassas bir dönemde, amacımız daha geniş bir bölgesel çatışmayı önlemek ve İsrail’in savunmasını sağlamaktır.” diyen Ryder, ABD’nin bu konuda kararlı olduğunu dile getirdi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 31 Temmuz’da Tahran’da suikasta uğramıştı. İran ve Hamas, İsrail’i suikastın sorumlusu olarak suçlayarak karşılık vereceklerini açıklamıştı.

Pentagon, bu ayın başlarında İran’ın İsrail’e olası bir misillemesini engellemek için ABD’nin Orta Doğu’ya ek askeri varlıklar konuşlandıracağını duyurmuştu.

*Haberin fotoğrafı İHA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP