DOLAR 33,9902 -0.26%
EURO 38,0556 0.33%
ALTIN 2.829,970,98
BITCOIN 21483075.29486%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:02

SABAHA KALAN SÜRE

Pazarcılar Enflasyonu Protesto Ediyor
7 okunma

Pazarcılar Enflasyonu Protesto Ediyor

ABONE OL
Ağustos 8, 2024 10:56
Pazarcılar Enflasyonu Protesto Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HABER: MEHMET OFLAZ – KAMERA: GURBETELLİ YALÇIN

(ANKARA) – Ömer İlkutlu, Raylı Sistemler Mühendisliği eğitimini ekonomik kriz nedeniyle yarıda bırakmak zorunda kalmış genç bir pazarcı. Ankara Yenimahalle Şentepe Pazarı’nda limon satarak geçimini sağlayan İlkutlu, “TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına inanamıyorum. Limonun 20 liraya satılması gerekirken, ben tezgahta 80 liraya satıyorum. Halden 70 liraya alıyorum, üstüne taşıma, giriş-çıkış, KDV ve kendi masraflarımızı eklediğinizde kar edebilmek mümkün değil” dedi.

ANKA Haber Ajansı, Şentepe Kapalı Pazaryeri’nde esnafların zorluklarını dinledi. İlkutlu, “Genellikle maliyetini karşılayabilecek kadar kazanıyorum. 500-600 TL civarı bir kazanç sağlıyorum” diye belirtti. İlkutlu, “10 lira karla mal satmaya çalışıyoruz ama akşam baktığımızda aynı parayı kazanmış oluyoruz. Kazanamıyoruz” diyerek endişelerini dile getirdi.

İlkutlu, iktidarın enflasyonun düştüğüne yönelik açıklamalarına karşı “Enflasyonun düştüğünü hiç zannetmiyorum” dedi. Raylı Sistemler Mühendisliği eğitimini bırakarak pazara döndüğünü anlatan İlkutlu, “Baktım gelecek yok, en azından işime döneyim, ekmeğimi kazanayım” diye konuştu.

“15 kilometrelik yolda parayı say say bitiremiyoruz”

Şentepe Pazarı’nda çalışan bir diğer genç pazarcı da TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. “Akşama kadar mal satıyoruz, yol parası ve masraflar çıktığında kazandığımız parayı sayıp sayıp bitiremiyoruz. Paranın değeri yok. Eskiden tomarla para kazanırdık, şimdi yolda yarısı gidiyor. Böyle bir enflasyon tarihte görülmemiştir” dedi.

Genç pazarcı, iktidarın “Enflasyonu düşürüyoruz” açıklamaları için “Onlar gaz alıyor. Düşmüyor, her gün artıyor” diye konuştu.

“Ben zarar ediyorum”

55 yıldır pazarcılık yapan Ali Yaşar ise “Para kazanmak yok. 30 liraya muz alıyoruz, 25 liraya satıyoruz. Zarar ediyoruz. Nakliye parası masraflarımızı karşılamıyor. Mazot, her şeye zam geldi. Devletin bu duruma bir çare bulması lazım. 55 senedir bu işi yapıyorum, kazanamadığım gibi zarar ediyorum” dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ankara Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.