DOLAR 34,1193 0.29%
EURO 38,0484 -0.05%
ALTIN 2.868,931,42
BITCOIN 2142544-0.15669%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

PAÜ Hastanesinde Terör Gazisine Şiddet Uygulayan Güvenlikçilere İşlem Başlatıldı
7 okunma

PAÜ Hastanesinde Terör Gazisine Şiddet Uygulayan Güvenlikçilere İşlem Başlatıldı

ABONE OL
Ağustos 8, 2024 08:46
PAÜ Hastanesinde Terör Gazisine Şiddet Uygulayan Güvenlikçilere İşlem Başlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü, üniversite hastanesindeki güvenlik görevlilerinin bir terör gazisine yönelik şiddet uygulamasını sert bir dille kınadı ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Olay, 2017 yılında Fırat Kalkanı Harekatı sırasında El-Bab’da yaralanan ve gazi statüsüne sahip Denizlili S.G.’nin hastaneye refakatçi değişimi için gelmesi sırasında yaşandı. Görüntülerde, S.G.’nin güvenlik görevlileriyle tartışmasının ardından boğazının sıkılıp yere düşürüldüğü görüldü ve büyük bir kamuoyu tepkisiyle karşılaştı.

PAÜ Rektörlüğü, üniversitenin resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz hastanelerinde gazimize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yaşanan olay ile ilgili kişi ya da kişiler hakkında soruşturma yapılmakta olup gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır” şeklinde duyuru yaptı.

Olayla ilgili olarak güvenlik görevlilerinin sendikası olan Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası da bir açıklama yayınladı. Sendikanın açıklamasında, olayların güvenlik görevlileri tarafından değil, gazisi olduğu iddia edilen kişi tarafından başlatıldığı öne sürüldü. Sendika, “Haberlere yansıyan görüntüler, tamamen çalışan ve üyemiz olan güvenliklerimizi zan altında bırakmaktadır. Yaşanan olaylar, gazi olduğunu söyleyen kişi tarafından başlatılmıştır” şeklinde iddia etti.

Pamukkale Üniversitesi denizli 3.Sayfa Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP