DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21471980.00118%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda madalya kazanan judocu ve masa tenisçiler başkente geldi
9 okunma

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda madalya kazanan judocu ve masa tenisçiler başkente geldi

ABONE OL
Eylül 10, 2024 08:57
Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda madalya kazanan judocu ve masa tenisçiler başkente geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda başarıdan başarıya koşan judocular ve masa tenisçileri, Türkiye’ye döndü. Başkent Ankara’ya gelen sporcular, Esenboğa Havalimanı’nda coşkulu bir karşılama töreniyle buluştu.

Paralimpik şampiyonu judocu İbrahim Bölükbaşı’nın da aralarında bulunduğu milli sporcular, İstanbul’dan Ankara’ya seyahat etti. Havalimanında judo ve masa tenisi federasyonları yetkilileri, ASKİ Spor Kulübü mensupları, aileleri ve yakınları sporcuları çiçeklerle karşıladı.

Törende Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın performansı da izleyenlere unutulmaz bir an yaşattı. Erkekler +90 kilo J2 kategorisinde altın madalya kazanan İbrahim Bölükbaşı, başarısının arkasında yer alan herkese teşekkür etti. “28 madalya ile tarihi bir başarı elde ettik. İlk Türk paralimpik judosu şampiyonu olarak ülkemizi gururlandırdım,” dedi Bölükbaşı. “Olimpiyatlarda güreş yaparken iki kez şansımı denemiş, ancak başarılı olamamıştım. Şimdi şampiyon olduk ve çok mutluyum. İstiklal Marşı’nın orada okunmasından daha güzel bir şey olamazdı.”

Kadınlar S7 sınıfında gümüş madalya kazanan paralimpik masa tenisçi Kübra Korkut, Türkiye’yi uluslararası bir platformda temsil etmektan duyduğu gururu dile getirdi. “Bu madalya özellikle 10 yaşındaki kızım için,” dedi Korkut. “Paralimpik Oyunları’nda 4’te 4 yaparak tarihe geçtim. İnşallah daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Herkese teşekkür ederim.”

Kadınlar +70 kilo J1 kategorisinde bronz madalya kazanan Nazan Akın Güneş ise ikinci olimpiyatında ikinci madalyasını kazandığını belirtti. “Altın madalya için gitmiştim, ancak omzumdaki sakatlık maçı etkiledi. Bronzla döndük,” dedi Güneş. “İbrahim ağabeyimizin zirvedeki başarısı bizi çok gururlandırdı.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Esenboğa Havalimanı ASKİ Spor İstanbul ankara Güncel Paris Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP