DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Papa, Gazze'de öldürülen çocukları görmenin, bir okulun bombalanmasının "korkunç" olduğunu söyledi | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Papa, Gazze'de öldürülen çocukları görmenin, bir okulun bombalanmasının "korkunç" olduğunu söyledi | Dış Haberler
7 okunma

Papa, Gazze'de öldürülen çocukları görmenin, bir okulun bombalanmasının "korkunç" olduğunu söyledi | Dış Haberler

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, İsrail'in Filistin'de düzenlediği saldırılarla ilgili "Bu savaş çok kanlı mı değil mi diye nitelendiremiyorum ama öldürülen çocukların bedenlerini görmek, birkaç gerillanın içeride olduğunu varsayarak, bir okulun bombalandığını işitmek, korkunç bir şey, korkunç" dedi

ABONE OL
Eylül 14, 2024 10:45
Papa, Gazze'de öldürülen çocukları görmenin, bir okulun bombalanmasının "korkunç" olduğunu söyledi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Papa Franciscus, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki göstererek, çocuk cesetlerini ve bombalanan okulları görmenin “korkunç” olduğunu ifade etti. Papa, 12 günlük Güneydoğu Asya gezisini tamamladıktan sonra Singapur’dan Roma’ya dönüş yolculuğu sırasında gazetecilerle yaptığı görüşmede bu ifadeleri kullandı.

Papa Franciscus, çatışmaların Batı Şeria’ya yayılma tehlikesine dikkat çekerek, Vatikan’ın arabuluculuk çabalarına devam ettiğini söyledi. Gazze’deki Hristiyan ve Müslüman cemaatiyle iletişim halinde olduğunu belirten Papa, oradaki insanların yaşadıkları zorlukları anlattığını ifade etti.

Papa, İsrail’in okulları hedef almasına yönelik eleştirilerini sürdürerek, çocuk cesetlerini görmek ve okulların bombalanması haberlerini duymak “korkunç” olduğunu vurguladı. Papa, çatışmanın her iki taraf için de bir yenilgi olduğunu ve barış için adımların atılmadığını söyledi.

Papa, ABD’deki başkanlık seçimlerine ilişkin bir soruya yanıt olarak, kürtaj ve göçmen karşıtlığı savunan iki adaydan birini seçmek zorunda kalan Katolik seçmenlere tavsiyelerde bulundu. Papa, her iki adayın da hayatın karşıtı olduğunu ifade ederek, göçmenlere konukseverlik göstermemenin günah olduğunu ve kürtajın da bir insanı öldürmek anlamına geldiğini belirtti.

Papa, Singapur’da idam cezasının uygulanmasına değinerek, idam cezasının kaldırılması gerektiğini ve bu uygulamanın sonlandırılması için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

Papa Franciscus, çocuk istismarının ciddi bir suç ve utanç olduğunu vurgulayarak, istismarın şeytani bir eylem olduğunu ve her tür istismarın kişilerin onurunu ve imajını yok ettiğini ifade etti.

ÇİN’İ ZİYARET ETMEK İSTİYORUM

Papa, Vatikan ile Çin arasındaki diyaloğun olumlu seyrettiğini belirterek, piskopos atamaları konusunda iyi niyetli bir şekilde çalışıldığını söyledi. Papa, Çin’e hayranlık duyduğunu ve Çin’i ziyaret etmek istediğini ifade etti.

NOTRE DAME’IN AÇILIŞINA GİTMEYECEK

Papa, 2019’da çıkan yangında hasar gören Notre Dame Katedrali’nin açılışına katılmayacağını açıkladı.

Papa Franciscus, Arjantin’e bir ziyaret planlayıp planlamadığına ilişkin bir soruya yanıt olarak, henüz bir karar vermediğini ancak halkını ziyaret etmek istediğini söyledi. Papa, Kanarya Adaları’na gitmeyi de düşündüğünü belirtti.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP