DOLAR 34,1031 0.21%
EURO 38,0993 0.07%
ALTIN 2.841,380,44
BITCOIN 21713472.59384%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Papa Franciscus, göçmenleri geri itmenin 'ciddi bir günah' olduğunu söyledi | Dış Haberler
15 okunma

Papa Franciscus, göçmenleri geri itmenin 'ciddi bir günah' olduğunu söyledi | Dış Haberler

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, göçmenleri sistematik olarak türlü yöntemlerle geri itenler olduğunu ve bunun, bilinçli ve sorumlulukla yapıldığında "ciddi bir günah" olduğunu söyledi.

ABONE OL
Ağustos 28, 2024 11:45
Papa Franciscus, göçmenleri geri itmenin 'ciddi bir günah' olduğunu söyledi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Papa, çarşamba günü düzenlenen genel kabul töreninde, bir zamanlar “Bizim Deniz” olarak bilinen Akdeniz’de yaşanan göç krizine değindi. Bu deniz, Romalılar döneminde farklı kültürlerin bir araya geldiği bir nokta iken, bugün ölümcül bir alan haline gelmişti.

Papa Franciscus, “Bu deniz artık mezarlığa dönüşmüş durumda. Trajedi, bu ölümlerin çoğu önlenebilirken yaşanıyor olmasıdır. Göçmenleri sistematik olarak geri gönderenlerin olduğu bir gerçek. Bu, bilinçli ve sorumlu bir şekilde yapıldığında ağır bir günahtır.” şeklinde konuştu.

Papa, Tanrı’nın yoksulları, yetim ve dul kalanları ve yabancıları korumasını istediğini vurgulayarak, “Bu durumun, göçmenlerin o tehlikeli denizlerde ve çöllerde olmaması gerektiğini gösteriyor. Ancak bu sonuca, kısıtlayıcı yasalarla, sınırların askerileştirilmesiyle veya geri itmelerle ulaşamayız. Bunun yerine, göçmenler için güvenli ve düzenli erişim yolları sağlamalı, savaş, şiddet, zulüm ve doğal afetlerden kaçanlara sığınak sunmalı ve insan ticaretine karşı mücadele etmeliyiz.” dedi.

Papa, uydu ve insansız hava araçlarının olduğu bir çağda göçmenlerin çöllerde ve denizlerde ölmesini “medeniyetin bir zulmü” olarak nitelendirdi.

Papa Franciscus, Lampedusa Adası ve Crotone kenti açıklarında yaşanan çok sayıda göçmenin ölümüne dikkat çekerek, Akdeniz’de hayatını kaybedenleri unutmamamız gerektiğini vurguladı.

Katoliklerin ruhani lideri, Polonyalılara da Ukraynalı sığınmacılara kucak açmaya devam etmelerini tavsiye etti.

Papa Franciscus ayrıca Filistin, İsrail, Ukrayna ve Myanmar’da barış olması için dua ettiğini dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP