DOLAR 34,0713 0.14%
EURO 38,0911 0.01%
ALTIN 2.835,570,24
BITCOIN 21487103.64535%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Pakistan Büyükelçiliği, Keşmir’in özel statüsünün kaldırılmasının 5. yılında etkinlik düzenledi
12 okunma

Pakistan Büyükelçiliği, Keşmir’in özel statüsünün kaldırılmasının 5. yılında etkinlik düzenledi

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 23:17
Pakistan Büyükelçiliği, Keşmir’in özel statüsünün kaldırılmasının 5. yılında etkinlik düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği, Hindistan’ın 5 Ağustos 2019’da Cammu Keşmir bölgesinin özel statüsünü kaldırmasının beşinci yıldönümünde “Keşmir Sömürge Günü” etkinliği düzenledi.

Etkinliğe, Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, Daimi Keşmir Temsilcisi Rasheed Turabi ve Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ali Şahin katıldı. Keşmir sorununu anlatan bir fotoğraf sergisinin de yer aldığı etkinlikte Büyükelçi Cüneyd, Hindistan’ın bu eylemiyle Keşmir halkını kendi topraklarında güçsüzleştirdiğini, oy haklarını ellerinden aldığını ve mülksüzleştirdiğini belirterek şunları söyledi: “Bugün Keşmir’in özel statüsünün kaldırılmasının beşinci yıl dönümü. Biz burada Keşmir halkıyla dayanışmamızı ifade etmek ve kendi kaderlerini tayin hakkı için verdikleri mücadelede gösterdikleri dayanıklılığa saygı duruşunda bulunmak için bir araya geldik.”

Ali Şahin ise konuşmasında Güney Asya’da barış ve istikrarın sadece bölge ülkeleri için değil, tüm dünya için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Pakistan’ın bölgede kalıcı barışa ulaşma çabalarını desteklemeye kararlıyız. Bu bağlamda üzerinde çalışmamız gereken en önemli ve acil konulardan biri, bugün burada bir araya gelmemizin temel nedeni olan Keşmir. Keşmir sorununu çözmek, Güney Asya’da kalıcı barış, istikrar ve refah için hayati önem taşımaktadır. Türkiye, Keşmir halkının talepleri doğrultusunda taraflar arasındaki diyalog yoluyla barış ve istikrarı yeniden sağlayacak adil bir çözümü savunmaktadır” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Şahin Hindistan Pakistan Türkiye Turabi Ankara İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP