DOLAR 34,2555 0.04%
EURO 37,6569 0.06%
ALTIN 2.927,850,23
BITCOIN 21579401.77288%
İstanbul
23°

AÇIK

16:09

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Özgür Özel, Yaşar Kemal’i Anma Programına Katıldı
5 okunma

Özgür Özel, Yaşar Kemal’i Anma Programına Katıldı

ABONE OL
Ekim 7, 2024 07:48
Özgür Özel, Yaşar Kemal’i Anma Programına Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ünlü yazar Yaşar Kemal’i anmak için Osmaniye’nin Hemite köyünde düzenlenen bir programa katıldı.

Özel, Yaşar Kemal’in doğum günü vesilesiyle açılan Yaşar Kemal Kültür Evi’ni ziyaret etti ve yazarın eşi Ayşe Semiha Baban ile sohbet etti. Anı defterini imzalayan Özel daha sonra İnce Memed Anıtı’nı ziyaret etti.

Özel, Yaşar Kemal’in 1974 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildiğini hatırlatarak, “Siyasi şartlar belki de onun Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanmasına engel oldu,” dedi. Özel, Yaşar Kemal’in kelime ve cümlelerle bir coğrafyayı tanıtma yeteneğinden ve Kıbrıs Barış Harekatı’nın zorlu koşullarında Nobel adaylığına hak kazanmasının muazzam bir başarı olduğunu vurguladı.

Yaşar Kemal’in en büyük şanslarından birinin, Türkçenin en güzel konuşulduğu yerde doğmak olduğunu söylediğini hatırlatan Ayşe Semiha Baban, Hemite köyünün zorlu şartlarına rağmen, kendisinin ve yazarın hayatlarında büyük bir şans olduğunu vurguladı. Baban, Yaşar Kemal’in Türkçenin güzelliğini ve Türkmen kültürünün zenginliğini Hemite’de öğrendiğini söylediğini ve bu programda onları görseydi çok mutlu olacağını belirtti.

Ayşe Semiha Baban Yerel Haberler Kültür Sanat Yaşar Kemal Özgür Özel osmaniye Politika Edebiyat Kültür

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP