DOLAR 34,0896 0.2%
EURO 38,1315 0.17%
ALTIN 2.846,920,63
BITCOIN 21735342.65513%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Özgür Özel: Bu parti Dilara’ya da Dilruba’ya da sahip çıkar (2)
7 okunma

Özgür Özel: Bu parti Dilara’ya da Dilruba’ya da sahip çıkar (2)

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 07:47
Özgür Özel: Bu parti Dilara’ya da Dilruba’ya da sahip çıkar (2)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘TÜRKİYE, TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASINDA’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir’deki programı kapsamında yaptığı konuşmada, 31 Mart seçimlerinde halkın CHP’ye verdiği desteğin büyük bir kredi anlamına geldiğini vurguladı. Özel, bu krediyi doğru kullanarak iktidara yürümek için fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi. Özel, “Halkın beklentilerini karşılayan, iyi ve şeffaf bir yönetim sergilersek, Türkiye genelinde iktidarı da bize emanet edeceklerini düşünüyoruz. Bu seçimlerde, halk sadece birkaç belediyeyi değil, ülke ekonomisinin yüzde 80’ini, turizm sektörünün yüzde 92’sini ve nüfusun yüzde 95’ini CHP’li belediyelere emanet etti. Bu, ‘Size yatırım yapıyorum, tüketmeniz için değil, doğru kullanmanız için’ demektir. Seçim atmosferine girdiğimizde halkın verdiği bu krediyi nasıl kullandığımızın değerlendirmesi yapılacak. İyi kullanılırsa daha fazla destek göreceğiz, kötü kullanılırsa geri çekilecek. Vatandaşın CHP’ye ve Türkiye’nin geleceğine yaptığı bu yatırımı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara gelmesi için halkın bize verdiği bu fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz. Bu, sadece bizim parti olarak yakaladığımız bir fırsat değil, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bir dönüm noktasıdır” dedi.

‘CHP’NİN 10 YIL YÖNETECEĞİ TÜRKİYE’DE MAZOT BUGÜNKÜ PARAYLA 4 LİRA OLACAK’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yüzyıl önce sadece bir yön değil, bir hedef olarak batıya yöneldiğini hatırlatan Özel, “Gelişmiş demokrasilere, muasır medeniyet seviyesine ulaşmaya, bilime, fene, mütevazı siyasetçilere ve zengin halkların olduğu ileri demokrasilerin olduğu yöne yöneldi. Bu yönde ilerleyen ülkelerin ortalama milli geliri Avrupa Birliği’nde 45 bin dolar, AB üyelerinde ise 55 bin dolar. Ancak bu hedefi terk edip Şangay İşbirliği Örgütü’ne yönelince, oradaki milli gelir ortalaması 4 bin 500 dolara düştü. Arada 10 kat fark var. Türkiye tarihi bir dönüm noktasında. Önümüzdeki seçimler bir anlamda referandum olacak. Bu referandumda, Türkiye zengin ve müreffeh, hukukun üstünlüğünün kalkınma getirdiği bir Avrupa ülkesi mi olacak, yoksa Şangay İşbirliği Örgütü ülkeleri gibi güçlü liderlerin, yoksul halkların olduğu bir ülke mi olacak? Gelecek seçimlerde CHP 10 yıl iktidarda kalırsa, maaşlardan değil, fiyatlardan sıfırlar atılacak. AK Parti yönetirse fiyatlara bir sıfır daha eklenebilir ancak maaşlardan kimse bir şey beklemesin. CHP, Türkiye’ye en az 45 bin dolarlık bir milli gelir vadediyor. AK Parti’nin götüreceği yerde milli gelir 4 bin 500 dolar olacak. Bugün AK Parti yönetiminde mazot 40 TL iken, CHP yönetiminde mazot bugünkü parayla 4 lira olacak” şeklinde konuştu.

‘KUTUPLAŞMA İKLİMİ ORTADAN KALDIRILMALI’

Özel, daha sonra Burhaniye Belediyesi’nin düzenlediği 34’üncü Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali’ne katılarak burada da bir konuşma yaptı. Türkiye’nin sorunlarını aşabilmesi için kutuplaşma ikliminin ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan Özel, “CHP Türkiye’nin partisidir. Berkin Elvan’la, Abdullah Tayyip Olçok’la birlikte yas tutmadan, 15 yaşında hayatını kaybeden bu iki çocuğu birlikte sahiplenmeden, bu kutuplaşma iklimini ortadan kaldırmadan Türkiye’nin sorunlarını aşması mümkün değildir. Bu iki çocuğa birden yas tutan ve mağdur olan kimsenin hakkını arayan da Türkiye’nin kurucu partisidir, CHP’dir” dedi.

SUAVİ SONRASI BELEDİYELERE TALIMAT

Özel, son 2 yılda 30 festivalin iptal edildiğini söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçtiğimiz günlerde maalesef bir belediyemiz, siyasi bir partinin yan kollarının gösterdiği tuhaf tepkiler ve eylemler sonucunda Suavi konseri iptal edildi. Tüm belediyelerimize yazı göndererek, ‘Eğer bir konser planlandıysa ve iptal edilmesi gerekiyorsa, önce CHP’ye bildireceksiniz, bunu bileceğiz’ dedik.”

‘KONSERİ İPTAL EDİLEN SUAVİ 1 MAYIS’TA SAHNE ALACAK’

Suavi’nin evine gittiğini söyleyen Özel, “Suavi’nin evine gittim, hepimiz adına kendisinden özür diledim. Bir daha böyle bir şey yaşanmayacağını söyledim. İptal edilen o küçük konserinin yerine, 1 Mayıs Dünya Barış Günü’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi Suavi konseri düzenliyor. Hep birlikte orada olacağız. Bu memlekette hiçbir sanatçının dünya görüşünden dolayı hedef gösterilmesine, şeytanlaştırılmasına, sanatına engel olunmasına asla ve asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Fatih Emrah ERDOĞAN/ BALIKESİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Özgür Özel Balıkesir Ekonomi Türkiye Kültür Sanat Politika Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP