DOLAR 34,2458 0.05%
EURO 37,2117 -0.04%
ALTIN 3.006,890,40
BITCOIN 23398720.33623%
İstanbul
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:38

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Özel Reyap Hastanesi’nde Skandal: Diyaliz Hastasına Video Çektirildi İddiası
6 okunma

Özel Reyap Hastanesi’nde Skandal: Diyaliz Hastasına Video Çektirildi İddiası

ABONE OL
Ekim 21, 2024 07:45
Özel Reyap Hastanesi’nde Skandal: Diyaliz Hastasına Video Çektirildi İddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Esenyurt’taki Özel Reyap Hastanesinde Skandal İddialar

Yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında kapatılan Esenyurt’taki Özel Reyap Hastanesi, yeni bir skandalla gündeme geldi. Hastanede bir diyaliz hastasına ilaç verilip, şikayetçi olmaması için video çektirildiği iddia ediliyor.

Bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölümlerine neden olan çete hakkında hazırlanan iddianamede yer alan hastanelerin ruhsatları iptal edildi ve kapatıldılar. Hastanelerde yatan hastaların sevk süreçleri başlatılmış olsa da, hasta yakınları hastane yönetimlerinden herhangi bir bilgi alamadıklarını ifade ediyorlar.

“Kocama ilaç verip hastaneden memnunum dedirtip videosunu çektiler”

Hülya Çelikel, böbrek hastası olan eşini Reyap Hastanesine getirdiklerini ve eşinin kötü muamele gördüğünü söylediğini belirtiyor. Eşinin hastanede kaldığı süre boyunca zorluklarla karşılaştığını ve “Beni buradan kurtarın” diye feryat ettiğini anlatan Çelikel, “Oradaki bir hemşire bizim gözümüzü açtı ve ‘Sizin ağlamanıza feryadınıza dayanamıyorum, evet burada yani Reyap Hastanesinde amcaya çok eziyet yapıyorlar’ dedi. Biz de eşimi çıkarmaya karar verdik ve Medilife hastanesine getirdik” ifadelerini kullanıyor.

Çelikel, eşinin Reyap Hastanesinde bir doktor tarafından ilaç verildiğini ve bu sırada videoya çekildiğini iddia ediyor. “Biz kocamı ambulansa aldık, Medilife hastanesine getirdik. Sonra kendine gelmeye başlayınca bana ‘bana orada ilaç verdiler benim kafam bulanıktı’ dedi. Kocamı videoya çekmişler. Şikayet etmemizi engellemek için videoya çekmişler. Kimsenin benim kocamı videoya çekmeye hakkı yok. Aldım buraya getirdim” şeklinde konuşuyor.

Medilife Hastanesi önünde bekleyen Çelikel, “Şu anda kocamın durumu ile alakalı hiçbir bilgi alamıyoruz. Nereye sevk edilecek hiçbir şey belli değil. Böbrek için diyalize girmesi lazım. Şimdi buradan alıp diyalize sokmaları lazım. Karar da verilmiyor. Ben hastamı ne yapacağım? Eve mi götüreceğim, diyalize mi sokacağım. Şu anda hiçbir yetkili ile görüşemiyoruz. Ambulansın biri geliyor biri gidiyor. Hastaların nereye gittiği belli değil. Yakınlarına bilgi vermiyorlar” diyor.

Yenidoğan Çetesi İnsan Hakları Soruşturma Yenidoğan istanbul Hastane Diyaliz 3-sayfa Sağlık Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP