DOLAR 34,2380 -0.12%
EURO 37,0990 0.29%
ALTIN 3.008,450,54
BITCOIN 23159521.54516%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

18:18

AKŞAMA KALAN SÜRE

Özel Gereksinimli Çocuklar ve İstismar Konulu Seminer Düzenlendi
4 okunma

Özel Gereksinimli Çocuklar ve İstismar Konulu Seminer Düzenlendi

ABONE OL
Ekim 24, 2024 10:47
Özel Gereksinimli Çocuklar ve İstismar Konulu Seminer Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen bir seminerde, “Özel gereksinimli çocuğa sahip olmak ile çocuk ihmal ve istismarında adli süreç” konuları ele alındı.

BŞEÜ’nün açıklamasına göre, seminer Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Çocuk gelişimi alanında uzman isimler olan Bilecik Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Fatma Karademir, Müdür Yardımcısı Ayten Akbaş ve Rehber Öğretmen Cengizhan Arıcı, özel gereksinimli çocuklara yönelik eğitsel yaklaşımın önemini vurguladı.

Seminerde, özel gereksinimli bireyleri kabul etme süreci ve ailelerin bu süreçte yaşadığı şok, reddetme, depresyon, karmaşa, suçluluk, kızgınlık, pazarlık, kabul ve uyum gibi aşamalar ele alındı. Ailelerin kabul aşamasına ulaşamadığı, bazı ailelerin ise ret aşamasında takılıp çocuklarının normale döneceği beklentisi içinde olduğu vurgulandı.

Etkinlikte ayrıca çocuk ihmal ve istismarında adli süreçler hakkında da bilgi verildi. Farklı ihmal ve istismar türleri hakkında katılımcılara bilgi sunuldu.

Kaynak: AA / Muhsin Arslan – Güncel

bilecik Çocuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP