DOLAR 34,2296 0.11%
EURO 37,3286 0.31%
ALTIN 2.946,970,70
BITCOIN 23099982.61522%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

15:58

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Otomotiv Sektörünün Geleceği Konferansı Konya’da Düzenlendi
7 okunma

Otomotiv Sektörünün Geleceği Konferansı Konya’da Düzenlendi

ABONE OL
Ekim 16, 2024 08:39
Otomotiv Sektörünün Geleceği Konferansı Konya’da Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Sanayi Odası (KSO), otomotiv sektörünün geleceğini masaya yatıran 7. Uluslararası Otomotiv Sektörünün Geleceği (OSEG) konferansına ev sahipliği yaptı.

KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, konferansın açılışında, “otomotiv sektöründe yeni trendler, dönüşüm ve etkileri” konusunun ele alınacağını vurguladı.

İki oturumda otomotiv sektörünün geçirdiği büyük dönüşümün ayrıntılı olarak inceleneceğini belirten Büyükeğen, şunları söyledi:

“Konya, Anadolu’nun kalbinde, Türkiye’nin yeni sanayi merkezi olarak hızla yükseliyor. Yıllık 3,3 milyar dolardan fazla ihracatımızla, dünya genelinde ticaret gerçekleştiriyoruz. Yatırım ve üretimdeki coşkumuz, girişimcilik ruhumuz ve teknolojik altyapımızla küresel ticaret ağlarına entegre olduk. Marmara Bölgesi’nden sonra, otomotiv sektörünün en güçlü olduğu şehirlerden biriyiz. Bildiğiniz gibi, otomotiv sektörü artık sadece araç üretimiyle sınırlı değil. Endüstri 4.0 ve dijitalleşme, sektördeki dönüşümün temelini oluşturuyor. Sektör, üretim süreçlerindeki dijitalleşmenin yanı sıra elektrikli araçlar ve otonom sürüş teknolojileri gibi devrim niteliğinde yeniliklerle karşı karşıya.”

Büyükeğen, günümüzde yollarda sıkça görülen elektrikli araçlarda içten yanmalı motor, debriyaj, vites kutusu gibi yüzlerce parçanın artık olmadığını hatırlattı ve ekledi:

“Bu dönüşümü, sektör sanayicilerimiz bir risk olarak değil, yeni bir fırsat olarak görmeli diye düşünüyorum. Yeni teknolojilere uyum sağlayabilen firmalarımız küresel pazardaki konumlarını koruyabilecekken, değişim sürecinin dışında kalan firmaların rekabet gücü ne yazık ki zayıflayacak. Bu nedenle sanayicilerimizin geleneksel teknolojilerle üretimi sürdürürken, aynı zamanda bu yeni trendlere uyum sağlamak için gerekli teknolojik yatırımları yapması kaçınılmaz hale geldi. Sektörde büyük başarılara imza atan Konyalı sanayicilerimizin küresel trendlere hızla uyum sağlayacağına ve geleceğin otomotiv dünyasında da güçlü bir yer edineceğine inanıyorum.”

Konferansta, “gelenekten geleceğe elektrikli araçlar” ve “otomotiv sektöründe ikiz dönüşüm ve etkileri” başlıkları altında 8 konuşmacı sunum yaptı.

Toplantıya, otomotiv sektöründe yedek parça üretimi yapan çok sayıda firma temsilcisi ve üniversitelerden akademisyenler katıldı.

Kaynak: AA / Taner Aydın – Ekonomi

Konferans Teknoloji Otomobil Ekonomi konya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP