DOLAR 34,1136 0.28%
EURO 38,1216 0.14%
ALTIN 2.862,951,20
BITCOIN 2142340-0.29832%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

Otizmli Gence Şiddet Uygulayan Kişi Gözaltına Alındı
8 okunma

Otizmli Gence Şiddet Uygulayan Kişi Gözaltına Alındı

ABONE OL
Eylül 4, 2024 09:45
Otizmli Gence Şiddet Uygulayan Kişi Gözaltına Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(ANKARA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal medyada dolaşan, otizmli bir gencin eğitim gördüğü okulda darp edildiğini gösteren görüntülere ilişkin bir açıklama yayınladı. Bakanlık, şiddet uygulayan şahsın gözaltına alındığını ve otizmli genç ile ailesine uzman ekipler tarafından psikososyal destek sağlandığını belirtti. Ayrıca, bakanlık, yargı sürecini yakından takip edeceğini ve şiddet uygulayan şahsın en ağır cezayı almasını sağlayacaklarını vurguladı.

Bakanlığın resmi X hesabından yapılan açıklamada, İstanbul’daki bir Otizm Spor Kulübünde meydana gelen olay sonrası İstanbul İl Müdürlüğü ekiplerinin emniyet birimleriyle koordineli bir şekilde harekete geçtiği belirtildi. Açıklamada, şiddet uygulayan şahsın ifadesinin alındıktan sonra gözaltına alındığı ve otizmli genç ile ailesine uzman ekipler tarafından psikososyal destek sağlandığı bilgisi paylaşıldı. Bakanlık, yargı sürecine müdahil olarak şiddet uygulayan şahsın en ağır cezayı almasını sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Şiddet uygulayan şahıs ifadesinin alınmasının ardından gözaltına alınmıştır. Otizmli gencimiz ve ailesine yönelik uzman ekiplerimiz tarafından psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Bakanlık olarak yargı sürecine müdahil olarak şiddet uygulayan şahsın en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız.”

Kaynak: ANKA / Güncel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Gözaltı Şiddet Sağlık Güncel Otizm

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP