DOLAR 34,0521 -0.04%
EURO 37,9814 0.16%
ALTIN 2.818,130,55
BITCOIN 21454535.83613%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:14

AKŞAMA KALAN SÜRE

Otelden önce sanalda konakla | Teknoloji Haberleri
12 okunma

Otelden önce sanalda konakla | Teknoloji Haberleri

ABONE OL
Ağustos 25, 2024 10:46
Otelden önce sanalda konakla | Teknoloji Haberleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teknoloji, seyahat planlarımızı aksatabilecek belirsizlikleri azaltıyor. Arama motorlarından başlayıp yapay zekâ ve sanal gerçeklik gibi yeniliklerle devam eden bu süreç, turizm sektöründe de kendini gösteriyor. Birçok otel ve seyahat acentesi, müşterilerine sanal gerçeklik ve 360 derecelik sanal turlar sunarak, konaklayacakları yerleri önceden deneyimleme fırsatı sağlıyor. Odayı, denizi ve otelin olanaklarını sanal olarak gezen kişiler, kararlarını daha bilinçli bir şekilde verebiliyor ve tatil sırasında sürprizlerle karşılaşmaktan kaçınıyor.

VR GÖZLÜKLE 360 DERECE SANAL TUR

Teknolojinin etkisi o kadar büyük ki, bazı işletmeler müşterilerine online bağlantı yoluyla tesislerini gezdiriyor. VR gözlükleri sayesinde, ziyaret edilecek yerlerin tarihi ve doğal güzellikleri sanal olarak görülebiliyor. Bu yenilikler, bir kısmı tarafından eleştiriliyor. Eleştirmenler, sanal gerçeklik ve online sistemlerin insanları evlerinden çıkmadan turistlik yerlere götürdüğünü, özellikle Z kuşağının gezme ve keşfetme ihtiyacını sanal dünyada giderdiğini savunuyor. Hatta sanal konaklama deneyimleri sunan web siteleri bile mevcut. İstanbul’da oturan birinin Maldivler’de tatil yapıyormuş gibi gösteren Photoshop uygulamalarını da unutmamak gerek.

AKILLI SENSÖRLE ODA KONTROLÜ

Oteller için önemli yenilikler de gündeme geliyor. Akıllı sensörler, odada kimse yokken elektriği keserek enerji tasarrufu sağlıyor. Odaya biri girdiğinde ise sistem otomatik olarak yeniden çalışıyor. Sanal tur deneyiminin yanı sıra oteller akıllı dolap uygulamasını da kullanmaya başladı. Bu sayede odadaki buzdolabından alınan ücretli ürünler, müşterinin faturasına anında ekleniyor. Ayrıca, tüketilen ücretsiz ürünlerin eksikleri de akıllı teknolojiler sayesinde otomatik olarak tamamlanıyor.

Telefon kiralama dönemi başladı: Uzmanlar uyardı: Kiralama bittiğinde sıfırlamayı unutmayın

Elon Musk milyonlarca insana Neuralink beyin çipleri yerleştirmek istiyor

Bilim adamları Ay’ın içinde ne olduğunu doğruladı: Demirin yoğunluğuna çok yakın bir değer

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.