DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2144835-0.02851%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

ÖSYM ve Yunus Emre Enstitüsü’nden iş birliği protokolü
18 okunma

ÖSYM ve Yunus Emre Enstitüsü’nden iş birliği protokolü

ABONE OL
Ağustos 21, 2024 09:38
ÖSYM ve Yunus Emre Enstitüsü’nden iş birliği protokolü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÖSYM ve Yunus Emre Enstitüsü Ortak Çalışma Protokolü İmzaladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile Yunus Emre Enstitüsü, ortak çalışma alanlarını güçlendirmek amacıyla bir protokol imzaladı. Protokol, Türkçe sınavları ve Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TRYÖS) alanlarında iş birliğini kapsıyor.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, protokol, 4 temel dil becerisini ölçen Türkçe sınavlarının geliştirilmesi ve TRYÖS sınavının daha da etkin bir şekilde uygulanması için iş birliği sağlayacak. Protokol imza törenine ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy katıldı.

“Türkiye’de öğrenim görmek isteyen yabancı öğrenci sayısı her geçen yıl artıyor” diyen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yunus Emre Enstitüsü’nün Türk kültürünü ve dilini dünyaya tanıtmada önemli bir rol oynadığını vurguladı. Ersoy, TRYÖS sınavının 2023 yılında yeniden uygulamaya konulduğunu ve 2024 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) dahil 32 ülkede uygulandığını belirtti. Ayrıca 2025 yılında uygulanmaya başlayacak olan 4 beceri temelli uluslararası öğrenciler için Türkçe sınavının geliştirilme çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy de ÖSYM ile protokol imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki kurumun iş birliğinin, Türkçe’nin uluslararası alanda daha etkin bir şekilde yayılmasına ve Türkiye’nin kültürel zenginliğinin tanıtılmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Ösym Kamu Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP