DOLAR 34,1399 0%
EURO 38,0170 0.25%
ALTIN 2.887,740,10
BITCOIN 2167536-0.03187%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:24

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Osmancalı Fosil Ormanı Tabiat Anıtı Olarak Tescillendi
2 okunma

Osmancalı Fosil Ormanı Tabiat Anıtı Olarak Tescillendi

ABONE OL
Eylül 24, 2024 09:48
Osmancalı Fosil Ormanı Tabiat Anıtı Olarak Tescillendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde yer alan “Osmancalı Fosil Ormanı”, ülkemizin doğal mirasına önemli bir katkı sağlayan tarihi ve jeolojik önemi nedeniyle “tabiat anıtı” olarak tescillendi. Bu karar, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alındı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 35 hektarlık ormanın, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen kapsamlı çalışmalar sonucu tabiat anıtı statüsüne kavuştuğu bildirildi.

Milyonlarca yıl öncesine dayanan ağaçların taşlaşmasıyla oluşan bu eşsiz fosil ormanının, bilimsel, eğitimsel ve turistik açıdan büyük bir değer taşıdığı vurgulandı. Açıklamada, “Osmancalı Fosil Ormanı, Türkiye’nin doğal mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması için atılmış önemli bir adım. Bu alan, araştırmacılar için doğal bir laboratuvar niteliği taşıyor ve hem onların hem de doğa severlerin ilgisini çekerek önemli bir araştırma ve keşif merkezi olacak. Koruma çalışmalarının sürdürülerek bu doğal güzelliğin gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.” ifadeleri kullanıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Kültür Sanat Yunusemre manisa Güncel Turizm Çevre Miras

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.