DOLAR 34,1557 0.16%
EURO 38,0110 -0.23%
ALTIN 2.878,750,14
BITCOIN 21663751.40764%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:25

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Örümcek Adam, Türkiye Turu Kapsamında Edirne’yi Ziyaret Etti
17 okunma

Örümcek Adam, Türkiye Turu Kapsamında Edirne’yi Ziyaret Etti

ABONE OL
Eylül 4, 2024 07:47
Örümcek Adam, Türkiye Turu Kapsamında Edirne’yi Ziyaret Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Salih Ayaz Koç, “Örümcek Adam” kostümüyle Türkiye’yi keşfetme macerasına çıkmış ve 39. durağı olarak Edirne’yi seçmişti.

Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından deprem bölgesindeki çocukları ücretsiz gösterilerle neşelendiren Koç, gördüğü ilgi ve desteğin ardından ülkeyi gezme hayalini gerçekleştirmeye koyulmuştu.

Otostopla yolculuğunu sürdüren “Örümcek Adam”, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü Edirne’ye ulaşmıştı. Göğsündeki Türk bayrağı ve Göktürkçe “Türk” yazılı armasıyla dikkat çeken Koç, şehrin tarihi ve turistik mekanlarında vatandaşlarla buluşmuştu.

Selimiye Meydanı’nda çocuklarla fotoğraf çektiren Koç, Edirnelilerle sohbet ederek onlarla sıcak bir iletişim kurmuştu.

Valiliğin hizmete sunduğu nostaljik tramvay görünümlü “gezi treni” ile Edirne’yi gezen Koç, Meriç Köprüsü’nde nehri izlerken de ilgi odağı olmuştu.

“Örümcek Adam”, Meriç Nehri kenarındaki bir tesiste kendisine ikram edilen Edirne’nin meşhur lezzeti tava ciğerin tadına bakmıştı.

Edirne’ye hayran kalan Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir’de mankenlik ve animatörlük yaptığını belirtmişti.

6 Şubat depremlerinin ardından çocuklara yönelik bir sosyal sorumluluk projesi başlattığını söyleyen Koç, “Depremleri gördükten sonra evde duramadım. Aileme ‘Örümcek Adam’ kıyafeti aldırıp yola çıktım. Deprem bölgesinde çadır kentlerde çocuklarla bir araya geldim. Onlara moral verdim. Daha sonra Türkiye turu yapmak istedim. Gezdiğim şehirlerde tarihi yerleri, kültürel mekanları ziyaret ediyorum ve burada da vatandaşlarla buluşuyorum.” demişti.

Edirne’nin tarihi yapılarına da hayran kaldığını belirten Koç, Selimiye Camisi, tarihi köprüler ve tadına baktığı tava ciğeri çok beğendiğini dile getirmişti.

Gezdiği yerlerde sohbet ettiği çocuklara uyarılarda bulunan Koç, şunları kaydetmişti:

“Çocuklara ‘Örümcek Adam’ın iyi kahraman olduğunu anlatıyorum. Çocuklar bizim ince çizgimiz. Küçükken ne görürlerse onu yaparlar. ‘Örümcek Adam’ın atlama, zıplama yapmadığını, yardımsever ve hayatı paylaşmayı sevdiğini anlatıyorum. Ayrıca trafikte karşılaştığım sürücülere de dikkatli sürmelerini, motosiklet sürücülerine ise kask takmaları gerektiğini söylüyorum.”

-“Örümcek Adam’ı ağırlamaktan memnun olduk”

Restoran işletmecisi Kemal Kılıç, “Örümcek Adam”ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etmişti.

Kendisine tava ciğer ikram ettiklerini belirten Kılıç, “Onun sosyal sorumluluk projesi adı altında yurdu gezdiğini takip ediyorum. Deprem bölgesinde yaptığı etkinliklerden etkilendik. Edirne’ye gelince de onu ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz, iyi ki gelmiş. Büyük şehirleri ve ülkemizi tanıtmak için çaba harcıyor.” demişti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kahramanmaraş Kültür Sanat Türkiye Deprem edirne

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP