DOLAR 33,9994 -0.19%
EURO 38,0675 0.4%
ALTIN 2.830,010,98
BITCOIN 21616084.39551%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Orman yangını ekiplerine ATV ile yardım götürdü
14 okunma

Orman yangını ekiplerine ATV ile yardım götürdü

ABONE OL
Ağustos 17, 2024 07:55
Orman yangını ekiplerine ATV ile yardım götürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı’nda başlayan orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü ve yerleşim alanlarına sıçradı.

Yangın paniğiyle evlerini terk eden vatandaşlar, korku dolu anlar yaşadı. Bazı evler, iş yerleri ve araçlar alevlere teslim oldu.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangına müdahale etti. Gün doğumuyla birlikte havadan da destek sağlandı. Ancak rüzgar, alevlerin yayılmasını hızlandırdı.

Bu zorlu durumda, Fatih Şeker adlı bir vatandaş ATV’siyle itfaiye ve kolluk kuvvetlerine yardım götürdü. İş yerinden izin alarak ekiplere su ve ayran dağıttı.

“ATV ile daha kolay ulaşım sağlayacağımız için aracımı aldım. Ekiplere su ve ayran dağıttım. Sanayide durum oldukça kötüydü, oraya ulaşım sağlamaya çalıştım,” dedi Şeker.

Yangının yaklaştığı evde çocuğu oturduğu için Dikili’den Karşıyaka’ya gelen Ahmet Duran, “Sanayi tarafı, Sancaklı ve Doğançay Mahalleleri’nde durum oldukça kötü. Çocukların evlerini boşalttığını duyunca Çandarlı’dan buraya geldim. İnşallah yangın daha da büyümeden söner,” dedi.

Evlerini terk etmek zorunda kalan Murat Düzenli ise, “Ciğerlerimizi yaktılar, herkes dışarıya çıktı evlerinden. Çok korktuk. Evimize sıçramadı yangın çok şükür ama sanayi tarafı ve yeşillik alan komple yandı. Ben işteydim, duyunca koştum geldim. Çocuklarım vardı evde korkup dışarı kaçtılar. Şimdi bekliyoruz burada yangının söndürülmesini,” diye konuştu.

Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Orman Yangını Karşıyaka 3-sayfa İtfaiye İzmir Atv İtfaiye İzmir 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP