DOLAR 34,1049 0.25%
EURO 38,1214 0.14%
ALTIN 2.875,911,66
BITCOIN 2139740-1.18124%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

20:32

YATSIYA KALAN SÜRE

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve ANFİDAP’tan Filistin’e 500 Bin Lira Bağış
9 okunma

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve ANFİDAP’tan Filistin’e 500 Bin Lira Bağış

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 23:32
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve ANFİDAP’tan Filistin’e 500 Bin Lira Bağış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Ankara Şubesi ve Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) işbirliğiyle düzenlenen “Gazze için Bir Damla” projesi kapsamında toplanan 500 bin liralık bağış, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ankara temsilcisine teslim edildi.

ÖNDER Ankara ile ANFİDAP’ın ortaklaşa yürüttüğü proje, ebru, tezhip ve hat sanatı eserlerinin satışından elde edilen gelirle Filistin halkına yardım amacıyla hayata geçirildi.

Proje kapsamında, öğrencilerin bağışladığı 50’den fazla sanat eseri müzayede yoluyla satışa sunuldu ve toplanan 500 bin liralık gelir İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin tarafından kabul edildi.

Projenin yürütücüsü Nuran Öner, Gazze halkına destek olmak amacıyla sanat eserlerinin satışından elde edilen geliri bağışlama fikrini ortaya attığını ve öğrencilerinin projeye en güzel eserlerini bağışladığını belirtti.

Öner, müzayedede eserlerin büyük çoğunluğunun satıldığını ve projenin kendileri için önemli bir deneyim olduğunu vurgulayarak, “Bir damla da olsa Gazze’deki kardeşlerimize yardımda bulunmak bizi mutlu etti” dedi.

Proje kapanış toplantısında, İslam Ülkeleri Akademisyenler ve Yazarlar Birliğinin hazırladığı “Kültür Sanat Camiasının İsrail Saldırganlığı Karşısındaki Tutumu” başlıklı rapor sunuldu. Ayrıca, Necip Karakaya ve Hasan Özer’in konuşmacı olarak yer aldığı “Sanat ve Sanatçı Gözüyle Gazze ve Direniş” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirildi.

Filistin Ankara İHH Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP