DOLAR 34,0896 0.2%
EURO 38,1315 0.17%
ALTIN 2.846,920,63
BITCOIN 21735342.65513%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

OMÜ’de Üroloji Uzmanlarına Laparoskopik Cerrahi Kursları Düzenlendi
9 okunma

OMÜ’de Üroloji Uzmanlarına Laparoskopik Cerrahi Kursları Düzenlendi

ABONE OL
Eylül 5, 2024 09:46
OMÜ’de Üroloji Uzmanlarına Laparoskopik Cerrahi Kursları Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Üroloji Ana Bilim Dalı, Minimal İnvaziv Üroloji Derneği ile işbirliği yaparak, üroloji uzmanlarına yönelik “Laparoskopik Cerrahi Kursları” düzenledi. Bu kurslar, OMÜ Tıp Fakültesi’nde 26-29 Ağustos ve 2-5 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi.

17 farklı ilden gelen üroloji uzmanı, teorik ve pratik eğitimlere katıldı. Kurslar, ameliyat ve hasta hazırlığı konularını kapsadı ve katılımcılara ameliyathane ortamında vakaları ve teknikleri gözlemleme fırsatı sundu.

OMÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Minimal İnvaziv Üroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Ender Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, minimal invaziv cerrahi yöntemleri hakkında meslektaşlarına yönelik bir eğitim düzenlediklerini belirtti.

Prof. Dr. Özden, “Toplumda ‘kapalı ameliyat’ olarak bilinen minimal invaziv yöntemler, hastalara en az hasar veren cerrahi tekniklerdir. Derneğimizin misyonu, minimal invaziv teknikleri meslektaşlarımıza öğretmek ve yenilikleri paylaşmaktır. Bu tür eğitimler, mezuniyet sonrası eğitimin önemli bir parçasıdır.” dedi.

Meslektaşlarının minimal invaziv yöntemleri öğrenmek veya bu konuda yeteneklerini geliştirmek için çaba gösterdiğini vurgulayan Prof. Dr. Özden, “Bu amaçla iki hafta süren bir kurs düzenledik. Dört farklı eğitim programı hazırladık ve Türkiye’nin çeşitli illerinden ürolog meslektaşlarımız katıldı. Hem teorik bilgileri paylaştık hem de ameliyathane ortamında deneyimlerimizi karşılıklı olarak aktardık. Türkiye’de ilk canlı cerrahi yayınları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Üroloji Ana Bilim Dalı’ndan gerçekleşti. Bu eğitimleri, devam eden bir süreç olarak görüyoruz çünkü eğitim süreklidir.” diye ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ameliyat Türkiye samsun Sağlık Güncel Eylül

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP