DOLAR 34,0389 -0.12%
EURO 38,0783 0.36%
ALTIN 2.831,381,03
BITCOIN 21528705.64017%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

20:34

YATSIYA KALAN SÜRE

OMÜ ve SOYS Otomotiv Elektrikçisi Temel Eğitimi’ni tamamladı
10 okunma

OMÜ ve SOYS Otomotiv Elektrikçisi Temel Eğitimi’ni tamamladı

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 07:48
OMÜ ve SOYS Otomotiv Elektrikçisi Temel Eğitimi’ni tamamladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (SOYS) iş birliğiyle gerçekleştirilen “Otomotiv Elektrikçisi Temel Eğitimi” tamamlandı.

Eğitimin verimliliğini değerlendirmek amacıyla OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve SOYS Dernek Başkanı Mehmet Akif Koçak’ın katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Sektörün ihtiyaçlarına yönelik fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, gelecekte düzenlenecek eğitimlerde eğitimcilerin yetiştirilmesi ve kursiyerlerin Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından sertifikalandırılması konusunda karar alındı.

“Otomotiv sektöründe nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak adına önemli bir adım atıldı”

Toplantıda konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, eğitimlerle Samsun’da otomotiv sektöründe nitelikli teknik eleman ihtiyacını karşılamak için önemli bir adım atıldığını belirtti. Ünal, “Üniversite-sanayi iş birliği sayesinde verilen eğitimlerle, yeni teknolojileri en etkili şekilde kullanmayı hedefliyoruz. Elektrikli araçlardaki gelişmeler göz önüne alınarak SOYS ile yürütülen protokol çerçevesinde, sektördeki nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak için yeni eğitim programları düzenlemeyi planlıyoruz. Akademide üretilen bilgi ve becerilerle sektör ihtiyaçları arasında denge sağlamak için yeni eğitim programları geliştireceğiz. Katılımcıların sektörde pratik deneyim kazanması ve sektörle iş birliği içinde çalışması büyük önem taşıyor. Ayrıca, verdiğimiz eğitimlerin TSE standartlarını karşılamasını da istiyoruz. Başlangıç olarak, eğitmenlerin eğitilmesi için destek ihtiyacımız var. İhtiyaç duyulan eğitimin formatı belirlenip TSE-Üniversite iş birliğiyle sertifika programı yapılabilir” dedi.

“Elektrikli araçlarda sorun giderme ile ilgili raporlar hazırlanmalı”

Yeşilyurt Demir Çelik MYO Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, “Sahadaki öğrencilerin karşılaştığı elektrikli araçlarla ilgili sorunların giderilmesi ve bakım süreçleri için nasıl müdahale edilmesi gerektiğine dair raporlar hazırlanması gerektiğini” vurguladı.

TOYOTA eğitmenlerinin de katıldığı toplantıda Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, Samsun Merkez OSB Müdürü Hakan Tütüncüoğlu, Samulaş Raylı Sistem Ulaşım İşletmesi Genel Müdürü Fatih Arlı, OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, Samsun Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, OMÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Doç. Dr. Kemal Özcan, Üniversite Sanayi İş Birliği uzmanı Yaman Şeker, Kosifler Oto Şirket Müdürü Uğur Şakiroğlu, Mengerler Ticaret Türk A.Ş. Samsun Şubesi Karadeniz Motorlu’nun Genel Müdürü Özkan Demir, Birmot Samsun Şube Müdürü ve Otokoç Samsun Şube Müdürü Ömer Karlı, Erçal Otomotiv Yedek Parça ve Servis Müdürü Ziya Kalafat, yetkili servis müdürleri, Yeşilyurt Demir Çelik MYO Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Bölümü Otomotiv Teknolojisi Programı öğretim elemanları ve kursiyerler hazır bulundu. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ekonomi samsun Eğitim Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.