DOLAR 34,0067 -0.17%
EURO 38,1078 0.51%
ALTIN 2.828,600,93
BITCOIN 21235424.12937%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Ömer Çelik: Netanyahu Hükümeti Savaşı Genişletme Peşinde
5 okunma

Ömer Çelik: Netanyahu Hükümeti Savaşı Genişletme Peşinde

ABONE OL
Eylül 18, 2024 07:56
Ömer Çelik: Netanyahu Hükümeti Savaşı Genişletme Peşinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını kınadı. Çelik, Netanyahu hükümetinin uluslararası hukuku hiçe saydığını ve saldırıları genişleterek baskıyı azaltmaya çalıştığını söyledi. Saldırıların Lübnan’dan İran’a kadar geniş bir bölgeye yayılma riskini taşıdığını vurguladı.

Türkiye Buluşmaları programı kapsamında AK Parti Ankara İl Başkanlığınca Ulucanlar Cezaevi’nde düzenlenen STK buluşmasında konuşan Çelik, Türkiye’nin jeopolitik konumunun önemine değindi. Türkiye’nin geleceği için farklı görüşleri olan herkesin bir araya gelmesi gerektiğini, ancak dışarıdan gelen dayatmalara karşı birlik olunması gerektiğini belirtti.

Çelik, Türkiye’nin kuzeyinde Rusya-Ukrayna savaşının, güneyinde Gazze’de soykırımın, batısında Balkanlardaki istikrarsızlığın ve doğusunda İran-İsrail geriliminin devam ettiğini söyledi. Tüm bu gelişmeler arasında Türkiye’nin bir istikrar adası olmasının önemini vurguladı.

Bazı kesimlerin AK Parti’yi Yahudi düşmanlığıyla suçladığını söyleyen Çelik, hiçbir dine veya dine mensup bireye karşı düşmanlıkları olmadığını ancak siyonistlerin dini istismar ederek işgal politikaları izlediğini belirtti. Türkiye’nin güçlü bir devlet ve toplum yapısına sahip olduğunu ve geleceğe umutla bakmaları gerektiğini ifade etti.

Çelik, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarının insanlara yönelik büyük bir katliam olduğunu söyledi. Saldırılarda 2800 kişi yaralanmış ve 8 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıların Hamas’ın barışı kabul etme konusundaki olumlu tavrına karşı bir tepki olduğunu ve Netanyahu’nun uluslararası baskıyı azaltmak için bir saldırı düzenlediğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in AK Parti iktidarı döneminde insanların yaşam tarzlarına müdahale edildiğine dair açıklamalarına cevap veren Çelik, AK Parti’nin Türkiye’deki siyasi ve toplumsal hayat üzerindeki vesayeti nasıl kaldırdığını ve farklı yaşam tarzlarının haklarını koruması için nasıl mücadele ettiğini hatırlattı.

Çelik, Dilruba Kayserilioğlu’nun tahliye edildikten sonra “Üzerine alınan kimseden özür dilemiyorum” sözleri hakkında, CHP Genel Başkanı’nın Kayserilioğlu’nun sözlerini onayladığını ancak daha sonra özür dilediğini söyledi. Çelik, bu konuda daha fazla yorum yapmaktan kaçındı.

Uluslararası İlişkiler İnsan Hakları Sivil Toplum Dış Politika Ömer Çelik Orta Doğu Güvenlik Politika AK Parti ankara Güncel Lübnan İsrail

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP