DOLAR 34,0630 -0.09%
EURO 37,9619 0.02%
ALTIN 2.814,58-0,04
BITCOIN 20517044.14171%
İstanbul
24°

KAPALI

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Olivier Kemen: Çağdaş Atan'ın beni geliştirdiğini düşünüyorum
8 okunma

Olivier Kemen: Çağdaş Atan'ın beni geliştirdiğini düşünüyorum

Başakşehir’in Kamerunlu futbolcusu Olivier Kemen, çalışmaya inan bir takım olduklarını belirterek, Biz ses etmeden galip gelerek devam etmek istiyoruz. Biz...

ABONE OL
Eylül 13, 2024 09:35
Olivier Kemen: Çağdaş Atan'ın beni geliştirdiğini düşünüyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başakşehir’in Kamerunlu futbolcusu Olivier Kemen, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) verdiği röportajda, yeni sezon hedefleri, teknik direktör Çağdaş Atan ve takım hakkında açıklamalarda bulundu.

Kemen, iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, “Kamp sürecinde takımın hepsi için çok verimli bir dönemdi. Teknik direktörümüz ve ekibi bize takımın prensiplerini detaylı bir şekilde anlattı. Avrupa ve lig maçlarında bu iyi kampın meyvelerini topladığımızı görüyoruz,” dedi.

“Bireysel olarak kendime herhangi bir hedef koymuyorum. Burada takım olarak oynuyoruz, kolektivite ön planda. Başakşehir, her şeyin doğru şekilde işlediği bir kulüp. Ben kendi adıma elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Örneğin, Antalyaspor maçındaki galibiyeti hemen unuttuk, çünkü hedefimiz bir sonraki maçı kazanmak. Çok gol atmak ve asist yapmak istiyorum ama asıl amaç Başakşehir’in kazanması,” diye ekledi.

Arka arkaya birçok maç oynayacaklarına dikkat çeken Kemen, “Milli arada iyi dinlendik ve çalıştık. Bu hafta 3 puan için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hedefimiz galip gelmek ve bu galibiyet serisini devam ettirmek. Nereye kadar gidebileceğimiz göreceğiz,” dedi.

Çağdaş Atan’ın kendisine olan etkisi hakkında konuşan Kemen, “Konuşmama gülerek başladım çünkü bu konuyu menajerimle de konuştuk. Çağdaş hoca futbola beni gerçekten iten birisi. Kendisi ve ekibi çalışmayı çok seven insanlar. Benden çok şey bekliyorlar. Bana bu konuda artıları ve katkıları oluyor. Onunla bireysel olarak iyi bir bağımız var. Beraber yaptığımız konuşmalarda hep beni daha yukarı çekebilmek için bana sürekli bir şeyler katıyor. Onunla beraber geliştiğimi görüyorum. Özellikle pozisyon alma konusunda çok fazla geliştirdiğini düşünüyorum. Genç oyuncu olduğumda çok farklıydım. Hocamız ve ekibi çok çalıştıkları için onları ‘çılgın’ gibi görüyoruz. Çok fazla futbola tutkulu insanlar,” dedi.

Avrupa kupalarında mücadele etmenin Başakşehir için bir alışkanlık olduğuna değinen Kemen, “Ben buraya geldiğimde Sportif Direktörümüz Murat Bey, Başakşehir’in genlerinde Avrupa kupalarında oynamak olduğunu söyledi. Bunun bir alışkanlık olduğunu düşünüyorum. Tabii bunun için maçları kazanmak gerekiyor. Benim yapmam gereken takımın sürekli maçları kazanmasını sağlamak. Avrupa kupalarına sürekli katılan bir takımın oyuncusu olmak istiyorum. Dün bir oğlum oldu ve kulüpten beni arayanlar oldu. Bu aile ortamı bize gerçekten iyi hissettiriyor. Burada en iyi şekilde olmamızı sağlıyor,” dedi.

Başakşehir’e imza atmasının doğru karar olduğuna vurgu yapan Kemen, “Sonuçlara baktığımızda doğru bir karar verdiğimi görüyoruz. Kayseri’de beni çok seven taraftarlar vardı ama kulüpte yaşanan bazı şeyler yüzünden gerçekleri göremiyorlardı. Şimdi burada maçları kazanıyoruz. Kazanarak gidiyoruz. Kazanamadığımız zaman ise çalışıyoruz çünkü hedefimiz kazanmak. Burada kendimi iyi hissediyorum. Aile ortamı var, evde gibi hissediyorum. Burada olmaktan mutluyum,” açıklamasında bulundu.

Vincent Aboubakar’ın Hatayspor’a transferi hakkında ise, “Oraya gideceğini bilmiyordum. Sonradan öğrendim. Benim için Beşiktaş efsanelerinden biri. Aldığı şampiyonluklar, attığı goller ve yaptığı katkılarla çok iyi işler yaptı. Hatayspor için çok iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum. En iyisini diliyorum. Orada iyi işler yapmasını, goller atmasını istiyorum. Kamerunlu iki arkadaş olarak, kendi vatandaşımın iyi işler yapmasını isterim. Başarılı olmalarını isterim. Başakşehir hariç tabii, Başakşehir’e karşı gol atmasını istemem,” ifadelerini kullandı.

Büyük kulüplerin lige değer kattığına dikkat çeken Kemen, “Ülke ve lig için böyle büyük takımların olması her zaman iyidir. Bu sene herkesin savaşa hazır olduğunu söyleyebilirim. Bana göre Galatasaray büyük bir takım gerçekten. Her zaman güçlü bir takım. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın da iyi olduğunu söyleyebilirim. Başakşehir olarak biz de hazırız. 6 ay sonra bu soruyu tekrar sorabilirsiniz. Bence o zamanlar geldiğinde bir bakalım. Biz ses etmeden galip gelerek devam etmek istiyoruz. Biz çalışmaya inanan bir takımız. Hayatta hiçbir zaman bir limit yok. Dinine ve inancına çok bağlı bir insanım. Limitin de olmadığını biliyoruz. Asla her maçı kazanmak isterim. Kupa kazanmak ister misin sorusuna ise kesinlikle kupa kazanmak isterim,” değerlendirmesinde bulundu.

Kulüp içerisinde arkadaşlarıyla vakit geçirmekten ve sosyal hayatında ailesine zaman ayırmaktan keyif aldığını belirten Kemen, “Kendi bireysel hayatımda ailem ve çocuklarımla vakit geçirmekten çok hoşlanıyorum. Hep beraber yemek yiyoruz. İbadet ediyoruz, yemek hazırlamayı da çok seviyoruz. Kendimi özel hayatımda biraz futboldan uzak tutuyorum. Aile ile birlikte geçirdiğim vakitten çok keyif alıyorum. Kulüp içerisinde ise çok iyi bir arkadaşlık ortamımız var. Kart oyunları oynuyoruz, FIFA oynuyoruz, hep beraber toplanıp eğleniyoruz. Kazanan takım, kaybeden takımla dalga geçiyor, onları kızdırıyoruz,” dedi.

Süper Lig’deki gol krallığıyla ilgili soruya ise, “Süper Lig’de bir çok yıldız ismin mücadele edeceği güzel bir yarış olacağını düşünüyorum. Başakşehir’e karşı atmamalarını diliyorum. Fazla iyi isim var, birçok kaliteli isim var. Olsun ama bizden çıksın isterim. Piatek olsun, Serdar olsun, Figueiredo olsun, Deniz’in atması benim daha çok hoşuma gider,” dedi.

Konferans Ligi’nde kaliteli takımlara karşı mücadele edeceklerini ifade eden Kemen, “Konferans Ligi’nde oynayacağımız takımlarla ilgili analizleri teknik ekibimiz çalışıyor. Maç takvimi yaklaşınca öğreneceğiz. Avrupa olmak gerçekten çok güzel. İyi takımlara karşı oynayacağız. Kaliteli bir grup oldu. Çok fazla tanınan takımda olduğunu söyleyebilirim. Bizim hedefimiz ligde olanla aynı ve kazanmak. Çalışıp devam edeceğiz,” şeklinde konuştu.

Olivier Kemen’e göre Başakşehir takımının enleri şu şekilde:

En iyi giyinen: Deniz Türüç

En komik futbolcu: Olivier Kemen ve Opoku

En sessiz futbolcu: Leo Duarte

En fotojenik futbolcu: Onur Ergün

Sosyal medyada en fazla vakit geçiren futbolcu: Genç futbolcular

En çok uyuyan futbolcu: Olivier Kemen ve Opoku

En yetenekli futbolcu: Deniz Dilmen

En centilmen futbolcu: Onur Ergün ve Leo Durate

En çok yemek yiyen futbolcu: Opoku

En çalışkan futbolcu: Miguel Crespo, Davidson, Lucas Lima, Olivier Kemen ve Opoku

En sert futbolcu: Ousseynou Ba

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP