DOLAR 34,1167 0%
EURO 38,1769 -0.04%
ALTIN 2.915,510,05
BITCOIN 21993391.7187%
İstanbul
24°

AÇIK

05:23

SABAHA KALAN SÜRE

Ölçüler Dengeler Farazi Dava Yarışması Nevşehir’de Final Yaptı
5 okunma

Ölçüler Dengeler Farazi Dava Yarışması Nevşehir’de Final Yaptı

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 10:42
Ölçüler Dengeler Farazi Dava Yarışması Nevşehir’de Final Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nevşehir’de, ülkenin çeşitli üniversitelerinden hukuk fakültesi öğrencilerini bir araya getiren “Ölçüler Dengeler Farazi Dava Yarışması” finali gerçekleştirildi. Yarışmacı öğrenciler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için sahneye kefiye takarak çıktılar.

Enderun Eğitim Vakfı Hukuk Hareketi’nin açıklamasına göre, etkinlik hukuk fakültesi öğrencilerini geleceğe hazırlamak amacıyla düzenlendi.

Etkinlikte, hukuk öğrencileri farklı dava modellerinde temsili duruşmalar gerçekleştirerek yeteneklerini sergilediler.

Yarışmanın ilk etabı 16 Nisan-21 Mayıs tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Bu etabın ardından İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi’nden seçilen öğrenciler Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kongre Merkezi Karavezir Konferans Salonu’nda düzenlenen final etabına katıldılar.

Final için hazırlanan platforma davet edilen öğrenciler, Filistin’de yaşanan soykırıma tepki göstermek ve Gazze halkına destek olmak için kefiye taktılar.

Hukuk alanından uzman jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden oluşan takım yarışmada birincilik kazandı.

Programın sonunda başarılı takımlara ödülleri verildi.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP