DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21570620.13225%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

19:11

AKŞAMA KALAN SÜRE

Okulların Açılmasına Sayılı Günler Kala İstanbul Otogarı’nda Yoğunluk Yaşanıyor
16 okunma

Okulların Açılmasına Sayılı Günler Kala İstanbul Otogarı’nda Yoğunluk Yaşanıyor

ABONE OL
Eylül 2, 2024 07:55
Okulların Açılmasına Sayılı Günler Kala İstanbul Otogarı’nda Yoğunluk Yaşanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Okulların Açılışıyla Büyük İstanbul Otogarı’nda Yoğunluk Başladı

9 Eylül’de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde Büyük İstanbul Otogarı’nda yoğunluk yaşanıyor. Yaz tatilini memleketlerinde geçiren vatandaşlar ve İstanbul’daki üniversitelerine dönen öğrenciler otogara akın ediyor.

Özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun talebini karşılamak için otobüs firmaları sefer sayılarını artırdı. Yetkililer, yoğunluğun bir hafta sürmesini öngörüyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde okuyan Melisa Türk, heyecanla ilk yılına başlamak için yola çıktığını belirtiyor: “İstanbul’da yaşıyorum, Bursa’ya dönüyorum. İlk yılım olacak, heyecanlıyım.”

Uzun yol şoförü Hüseyin Matar, öğrenci yoğunluğunun yüksek olduğunu ancak firmaların talebi karşılamak için çaba gösterdiğini vurguluyor: “Edirne’den İstanbul’a, İstanbul’dan Edirne’ye yoğun bir şekilde seferlerimiz devam ediyor. Trafik özellikle Ankara’ya doğru yoğunlaşıyor.”

Tatilini İstanbul’da geçiren Kürşat Alperen Turan ise memleketi Ankara’ya dönüyor: “Tatil sezonu bitmeye yakın, ben de geri dönüyorum. İstanbul bu aralar boştu, keyfini çıkardım.”

Özel bir seyahat firmasında çalışan Barış Seyfi, yoğunluğun bir hafta sonra azalacağını söylüyor: “Okullar açıldı, tatilciler dönüyor. Bu yoğunluk bir haftalık. Sonrasında sefer sayıları azalacak, normal akışa döneceğiz.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul trafik Tatil Trafik Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP