DOLAR 34,0902 0.2%
EURO 38,1134 0.13%
ALTIN 2.845,910,60
BITCOIN 21731122.79067%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Okullarda yeni dönem! Velilerin seçme dönemi bitti, kura ile belirlenecek
5 okunma

Okullarda yeni dönem! Velilerin seçme dönemi bitti, kura ile belirlenecek

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 07:37
Okullarda yeni dönem! Velilerin seçme dönemi bitti, kura ile belirlenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlkokul ve Ortaokul Şube Yerleştirmeleri E-Okul Üzerinden Yapılacak

Bu yıl ilkokula kaydı yapılan öğrencilerin hangi sınıfa ve hangi öğretmene denk geleceği, 28-30 Ağustos tarihleri arasında E-Okul sistemi üzerinden kura ile belirlenecek.

Değişiklik İsteyenler Yazılı Talepte Bulunacak

Milli Eğitim Bakanlığı, bu konuda valiliklere resmi yazılar göndererek gerekli önlemlerin alınmasını talep etti. Yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 11. maddesi hatırlatılarak, ilkokul öğrencilerinin sınıf ve öğretmen atamalarının kura ile yapılacağı vurgulandı. Şube değişikliği talep eden velilerin, rehberlik servisinin gerekçeli raporunu alarak okul yönetimine başvurmaları gerektiği belirtildi. Ortaokul ve imam-hatip ortaokulu öğrencilerinin sınıf atamaları da aynı şekilde E-Okul sistemi üzerinden kura ile yapılacak. Şube değişikliği talepleri için aynı koşullar geçerli olacak.

5. Sınıf Şubeleri E-Okul’dan Belirleniyor

İlkokul ve ortaokulların birinci sınıflarına kaydı yapılan veya nakil olan öğrencilerin sınıf atamaları, “Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul 1. Sınıf Şubeleri ile Sınıf Öğretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin e-Okul Üzerinden Belirlenmesine İlişkin Yönerge” doğrultusunda gerçekleştirilecek. İlkokul öğrencilerinin sınıf ve öğretmen atamaları, ortaokul öğrencilerinin ise sadece sınıf atamaları E-Okul sistemi üzerinden yapılacak.

img

Kilosu tamı tamına 1000 TL! ‘Sarı altın’ yüzleri güldürüyor

img

Adliye asansöründe görme engelli kadını taciz etmişti! Şüpheli memurdan akılalmaz savunma

img

Her yerde aranan adam, traktör lastiğinin altında ölü bulundu

Öğrenci sınıf atamalarının 28-30 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanıyor. Bu işlem için gerekli hazırlıkların, ilgili yönergenin 7. maddesinde belirtilen şekilde zamanında ve doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi önem taşıyor.

Valiliklere, yönetmelik ve yönerge hükümlerine uyum sağlanarak, herhangi bir aksaklığa sebep olunmaması için gerekli önlemleri almaları talep edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP