DOLAR 34,2755 0.09%
EURO 37,6801 0.19%
ALTIN 2.918,480,31
BITCOIN 2143403-0.48167%
İstanbul
23°

AÇIK

16:07

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Okulda Heimlich Manövrasıyla Hayat Kurtarıldı
2 okunma

Okulda Heimlich Manövrasıyla Hayat Kurtarıldı

ABONE OL
Ekim 8, 2024 11:43
Okulda Heimlich Manövrasıyla Hayat Kurtarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eskişehir’deki Avukat Şahap Demirer İlkokulu’nda 2’nci sınıf öğrencisi İzzettin Abdullah, teneffüs sırasında yediği tostun bir parçasının nefes borusuna kaçması sonucu nefes almakta zorlandı.

Öğrenci, bahçede bulunan ve başka bir sınıfta görevli olan nöbetçi öğretmen Renan Karabulut’un yanına koştu. Öğretmeni, öğrencisinin nefes alamadığını fark ederek önce sırtına vurdu. Sonrasında, eşi sağlıkçı olduğu için önceden öğrendiği Heimlich manevrasını uyguladı.

Karabulut, iki kez Heimlich manevrası yaparak İzzettin’in nefes borusunu tıkayan yiyeceğin çıkmasını sağladı. Okulun güvenlik kamerasına da yansıyan olay sonrası, 26 yıllık eğitimci Karabulut gazetecilere konuştu.

“İzzettin panik halinde yanımda duruyordu. Nefes alamadığını görünce hemen müdahale ettim. Sırtına vurduğumda yiyecek çıkmıyor, hemen Heimlich manevrası yapmaya karar verdim. Allah yardım etti, yiyecek nefes borusundan çıktı. İzzettin şu anda iyi, sağlıklı,” dedi.

Karabulut, eşi olan ve 27 yıldır ebe olarak çalışan eşinden Heimlich manevrası ve ilk yardım konusunda bilgiler aldığını, böyle bir durumda ne yapılacağını bildiğini ifade etti.

“Başımıza gelirse ne yaparız, nasıl davranırız?” diye konuşurduk. Milli Eğitim Bakanlığı tüm öğretmenlere Heimlich manevrası ve ilk yardım eğitimleri veriyor. Bu eğitimler çok önemli, her öğretmenin bu konuda bilgili olması gerekiyor,” diye ekledi.

İzzettin Abdullah, öğretmeninin müdahalesi sayesinde hayata tutunduğunu, ikinci kez karnına baskı uygulanmasıyla tost parçasının çıktığını belirtti. “Çok korktum, nefes alamıyordum. Öğretmenim çok yardımcı oldu, ona çok teşekkür ederim,” dedi.

Güvenlik Eğitim Sağlık Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.