DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2136083-1.01053%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:09

AKŞAMA KALAN SÜRE

Okula başlayacak çocuklarda kaygı bozukluğuna dikkat
32 okunma

Okula başlayacak çocuklarda kaygı bozukluğuna dikkat

ABONE OL
Eylül 1, 2024 11:44
Okula başlayacak çocuklarda kaygı bozukluğuna dikkat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Okula başlama döneminin yaklaşmasıyla birlikte, Medipol Sağlık Grubu Çocuk Gelişim Uzmanı ve Aile Danışmanı Ömür Çiftçi, velileri çocuklarda olası kaygı bozukluğu konusunda uyardı.

Hastaneden yapılan açıklamada, Çiftçi’nin çocukların okula uyum sağlarken yaşadıkları davranışsal zorluklara dikkat çektiği ve velileri bu konuda bilinçlendirdiği belirtildi.

Çiftçi, çocukların yeni bir döneme geçiş yaptığını ve bu süreçte heyecan ve kaygılarının yoğunlaşabileceğini ifade etti. Heyecan ve kaygıları yönetmenin çocukların okul yaşantısına uyum sağlamasında büyük önem taşıdığını vurguladı.

Okullarda oryantasyon süreçlerinin başladığını hatırlatan Çiftçi, velilerin çocuklarıyla birlikte okula gitmelerini ve okulun ne olduğunu, okulda neler yapıldığını çocuklarına anlatmalarını önerdi. Ayrıca, çocukların kırtasiye ve kıyafet alışverişlerine de velilerin katılımını teşvik etti.

Çocukların 3 aylık tatilden sonra okul düzenine uyum sağlamaları gerektiğini belirten Çiftçi, uyku saatleri, kalkış saatleri ve yemek düzenleri gibi rutinlerin yeniden oluşturulmasının önemini vurguladı. Velilerin çocuklarına okuma alışkanlıklarını hatırlatmalarını ve birlikte kitap okumalarını önerdi.

Çocukların okulda kaygılar yaşayabileceğini ifade eden Çiftçi, velilerin çocuklarına okulun güvenli bir ortam olduğunu ve duygusal zorluklarla karşılaşsalar da okulun bir ev ortamı gibi olduğunu hatırlatmaları gerektiğini söyledi.

Velilerin çocuklarına “Seni okuldan ben alacağım, evde de ben olacağım” diyerek güven vermeleri gerektiğini vurgulayan Çiftçi, çocukların ailelerinden, özellikle annelerinden ayrılıp okula başlamanın zorlu bir süreç olduğunu belirtti. “Hayır, okula gitmek zorundasın” gibi zorlayıcı ifadelerden kaçınmak ve çocuklara güvende olduklarını hissettirmek için kararlı adımlar atılması gerektiğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP