DOLAR 34,1159 0.28%
EURO 38,1597 0.25%
ALTIN 2.868,681,41
BITCOIN 21567250.40791%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Okul Öncesi Göz Sağlığı Kontrolleri Öğrencilerin Başarısını Etkiliyor
9 okunma

Okul Öncesi Göz Sağlığı Kontrolleri Öğrencilerin Başarısını Etkiliyor

ABONE OL
Eylül 11, 2024 09:44
Okul Öncesi Göz Sağlığı Kontrolleri Öğrencilerin Başarısını Etkiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocukların eğitimlerinde başarılı olmaları için, okul öncesinde yapılan göz kontrolleri ve erken müdahale büyük önem taşıyor. Bu sayede, göz sağlığıyla ilgili sorunlar tespit edilip çözümleniyor ve öğrencinin eğitimine olumlu katkı sağlanıyor.

Operatör Doktor Birtan Öztürk, AA muhabirine verdiği demeçte, okul öncesi muayenelerinin amacının, çocukların eğitim hayatına başlamadan önce görme seviyelerini belirlemek olduğunu belirtti.

Göz sağlığı sorunlarında erken müdahalenin önemini vurgulayan Öztürk, “Çocuklarımızın en azından bizimle iletişim kurabilecekleri, sorularımıza cevap verebilecekleri bir yaşa gelmelerini istiyoruz. Bu nedenle, görme seviyelerinin iyi olduğundan ve yüzlerini net gördüklerinden emin olmamız gerekiyor. Okul öncesi dönemde, altı veya yedi yaşında bir göz kontrolü mutlaka yapılmalı. Eğer bu dönemde bir sorun yoksa, daha sonraki yıllarda, ağustos sonu veya eylül başında, çocuklarımızın rutin göz kontrolünden geçmesi gerekir,” dedi.

Öztürk, ailelerin genelde çocuklarında herhangi bir göz problemi olmadığını varsaydığını ve her iki gözünün de sağlam olduğunu düşünerek hata yaptığını söyledi.

Küçük bir göz problemi bile daha sonra büyük sorunlara yol açabileceğini belirten Öztürk, şunları ekledi: “Bu nedenle düzenli göz kontrolleri çok önemli. Çocuğun her iki gözünün de iyi gördüğünden emin olunması gerekiyor. Bu kontroller yapıldıktan sonra, belki daha az sıklıkta göz muayenesi yapılabilir, ancak göz kontrolü asla ihmal edilmemeli. Çünkü okul öncesi dönemde göz muayenesi yapılmadığı takdirde, birçok problem okul çağına gelene kadar fark edilmeyebilir. Gözün görme gelişimi ve görme seviyesinin gelişimi altı yaşına kadar tamamlanır ve bu yaştan sonra yapılan tedavilerin etkililiği sınırlı olur. Erken dönemde yapılan tedaviler, altı yaşından sonra yapılan tedaviler kadar etkili olmaz.”

Öztürk, “Ailelerin, çocuklarını erken yaşlardan itibaren rutin göz muayenesinden geçirmenin önemini bilmeleri ve göz sağlığı konusunda bilinçli olmaları çok önemli. Özellikle göz sağlığıyla ilgili bir sorun varsa, kesinlikle göz kontrolü ihmal edilmemeli. Çünkü göz sağlığı, çocuğun başarısını önemli ölçüde etkiler. Hem okul öncesi dönemde hem de okul başladıktan sonra yapılan göz muayeneleri, çocuğun hayatını şekillendirecek kadar büyük önem taşıyor,” dedi.

Kaynak: AA / Sağlık

Sağlık Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP