DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2153784-0.5005%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Okul Çevrelerinde Güvenlik Önlemleri Artırılmalı
11 okunma

Okul Çevrelerinde Güvenlik Önlemleri Artırılmalı

ABONE OL
Eylül 7, 2024 07:56
Okul Çevrelerinde Güvenlik Önlemleri Artırılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Okul Güvenliği ve Ulaşımı İçin Uyarılar

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, okul çevrelerinin güvenliği konusunda önemli uyarılarda bulundu. “Çocuklarımızın güvenliği her şeyden önce gelir,” diyen Palandöken, özellikle okul çevrelerinde dikkat edilmesi gereken konulara dikkat çekti.

Palandöken, “Okullarımızın açılmasıyla birlikte 19 milyona yakın öğrenci eğitim hayatına devam edecek. Bu yıl da çocuklarımızın güvenli bir ortamda eğitim alması, okula güvenli bir şekilde ulaşması ve okul bahçelerinde gönül rahatlığıyla sosyalleşmesi en büyük önceliğimiz. Bu nedenle, emniyet güçleri, yerel yönetimler ve zabıtalar, okul çevrelerinde denetimleri en üst seviyede tutmalı ve öğrencilerin güvenliğini tehdit eden unsurlara müdahale etmelidir,” şeklinde konuştu.

Palandöken, okul çevresinde özellikle seyyar satıcılara, hijyenik olmayan gıda satıcılarına ve zararlı madde satan kişilere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı korumak hepimizin görevi. Okul idareleri, öğretmenler, veliler ve çevre esnafı bu konuda duyarlı olmalı ve öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almasını sağlamalıdır,” dedi. Palandöken, velilerin çocuklarını okula bırakırken dikkatli olmalarını ve şüpheli durumlarda yetkililere bildirimde bulunmalarını da hatırlattı.

Okul servislerine ilişkin olarak da Palandöken, velilerin korsan servislerden uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu. “Okul servisi ücretlerinde yaşanan artışa rağmen, velilerimiz asla korsan servisleri tercih etmemeli. Güvenli ve konforlu bir ulaşım için, Oda’ya kayıtlı, TSE belgeli, kamera ve kapı sensörü olan, yardımcı personel bulunduran ve tüm yasal şartları taşıyan servisler tercih edilmelidir,” diye konuştu.

TESK Başkanı Palandöken, yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olmasını diledi ve okul çevrelerinin güvenliğine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. “Çocuklarımızın güvenliği, hepimizin ortak sorumluluğudur,” dedi.

Bendevi Palandöken Güvenlik Ekonomi Ulaşım ankara Eğitim Güncel Tesk Tesk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP