DOLAR 34,2040 -0.02%
EURO 37,8333 0.12%
ALTIN 2.922,64-0,22
BITCOIN 2054992-3.13254%
İstanbul
21°

AÇIK

05:30

SABAHA KALAN SÜRE

Okul Çağı Çocukları İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri
5 okunma

Okul Çağı Çocukları İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri

ABONE OL
Ekim 2, 2024 08:49
Okul Çağı Çocukları İçin Sağlıklı Beslenme Önerileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Okul Çağı Çocuklarında Sağlıklı Beslenme: Sağlıklı Bir Geleceğin Temeli

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Diyetisyen Esman Nur Can, okul çağındaki çocukların beslenmesinin önemine dikkat çekerek sağlıklı bir geleceğin temelinin sağlıklı beslenmeyle atıldığını vurguladı.

Can, “Okul çağındaki çocukların yeterli ve dengeli beslenmesi, ilerleyen yaşlarda obezite, hipertansiyon, Tip 2 diyabet gibi kronik hastalık risklerinin azaltılmasında ve okul başarısının artırılmasında önemli rol oynar” dedi.

Yapılan araştırmalar, yetersiz ve dengesiz beslenmenin çocukların dikkat süresini kısalttığını, algılarını azalttığını ve öğrenme güçlüğü, davranış bozuklukları, okula devamsızlık ve okul başarısında düşüşe neden olduğunu gösteriyor.

Diyetisyen Can, “Yeni bir güne başlarken vücudun enerji deposunu doldurmak için kahvaltının önemi büyüktür. Kahvaltı, beyin fonksiyonları için gerekli enerjiyi sağlayarak öğrenmeyi olumlu yönde etkiler. Çocukların beslenme çantalarında süt, ayran, kefir, taze ve kuru meyveler, yağlı tohumlar, ev yapımı börek ve sandviçler gibi sağlıklı besinlere yer verilmelidir” diye konuştu.

Can, beslenme alışkanlıkları konusunda dikkat edilmesi gereken önemli noktalara değinerek “Çocukların su, şekersiz süt ve taze sıkılmış meyve suyu gibi eklenmiş şeker içermeyen içecekleri tercih etmeleri önemlidir. Beslenme ile ilgili yapılan hatalardan biri de öğün atlamaktır. Öğün atlamak, bu yaş grubunda ihtiyaç duyulan enerji ve besin öğelerinin yetersiz alınmasına yol açar ve okul başarısını olumsuz etkiler. Öğünler düzenli olmadığında çocuklar gün boyunca daha fazla abur cubur tüketme eğilimindedir. Okul çağındaki çocuklarda sık karşılaşılan bir diğer hatalı alışkanlık ise abur cubur ve fast food tüketimidir. Gazlı içecekler, enerji içecekleri gibi şekerli içecekler boş enerji kaynaklarıdır ve besin gereksinimlerini karşılamaya katkıda bulunmaz. Unutmamak gerekir ki, sağlıklı çocuklar sağlıklı yetişkinler demektir” dedi.

Okul Çağı Çocukları İçin Sağlıklı Beslenme ÖnerileriKaynak: İhlas Haber Ajansı / CEM KAAN TOKA – Sağlık

Hipertansiyon Diyetisyen Nur Can Eğitim Sağlık

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.