DOLAR 34,1133 0.28%
EURO 38,0927 0.08%
ALTIN 2.863,521,22
BITCOIN 21638671.68619%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Okul Alışverişi Telaşı Başladı
18 okunma

Okul Alışverişi Telaşı Başladı

ABONE OL
Ağustos 17, 2024 07:38
Okul Alışverişi Telaşı Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Okulların açılmasına sayılı günler kala, okul alışverişi telaşı iyice arttı. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ailelerin okul kıyafetleri, eşofmanlar ve okulların belirlediği özel kıyafetler için harcamalarının yükseldiğine dikkat çekiyor. 19 milyon öğrenci okula başlarken, bazı okullar kıyafet teminini tek bir mağazaya yönlendirerek aileleri sınırlı seçeneklerle karşı karşıya bırakıyor. Palandöken, bu durumun hem ürün kalitesini düşürdüğünü hem de fiyatların yükselmesine neden olduğunu belirtiyor.

“Bazı okullar sadece belli mağazalarla anlaşma yapıyor”

Okul kıyafetlerinin tek bir noktada satılmasının haksız rekabet yarattığını ifade eden Palandöken, bu durumun fiyatların yükselmesi ve ailelerin sınırlı seçeneklerle karşı karşıya kalmasına yol açtığını söylüyor. Öğrencilerin okul amblemini takabildiği, ancak ailelerin bütçelerine ve tercihlerine uygun kıyafetleri seçebildiği bir sistem öneren Palandöken, bu sayede rekabetin artmasını ve daha uygun fiyatlı ürünlerin sunulmasını hedefliyor.

“Okula başlayacak 19 milyon öğrenci piyasa için çok önemli”

Okula başlayacak 19 milyon öğrencinin piyasa için büyük öneme sahip olduğunu belirten Palandöken, eğitim-öğretim sezonunun tüm piyasayı etkilediğini ve anlaşmalı olmayan kıyafet satıcılarının zarar gördüğünü söylüyor. Palandöken, ailelerin çocuklarının sağlığına ve bütçelerine uygun kıyafetler seçme özgürlüğüne sahip olması gerektiğini vurgulayarak, Milli Eğitim Bakanlığı ve okul aile birliklerini fiyat analizlerinin doğru bir şekilde yapılması ve ailelerin mağdur olmaması için gereken tedbirleri almaya çağırıyor.

Bendevi Palandöken Alışveriş Ekonomi TESK Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP