DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2150116-0.02121%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Okan Buruk, derbi galibiyeti sonrası Galatasaray tarihine geçti! Bir ilke imza attı
4 okunma

Okan Buruk, derbi galibiyeti sonrası Galatasaray tarihine geçti! Bir ilke imza attı

Galatasaray’ın başına geçtikten sonra neredeyse kırılmadık rekor bırakmayan Okan Buruk, bir kez daha tarihe geçti. Başarılı çalıştırıcı, Cim Bom’un başında...

ABONE OL
Eylül 22, 2024 07:34
Okan Buruk, derbi galibiyeti sonrası Galatasaray tarihine geçti! Bir ilke imza attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Okan Buruk, Galatasaray’ın teknik direktörlüğünü üstlendiğinden bu yana üçüncü sezonunda başarılarına devam ediyor. İlk iki sezonda şampiyonluk kupasını kaldıran ve birçok rekor kıran Buruk, dün gece de tarihe adını yazdırdı. Galatasaray, Fenerbahçe deplasmanında elde ettiği zaferle Süper Lig’e 6’da 6 ile başladı. Bu başarısıyla Okan Buruk, Sarı-Kırmızılı takımın başında böyle bir başlangıca imza atan ilk yerli teknik direktör oldu. Daha önce Frank Rijkaard, 2009-2010 sezonunu 6’da 6 ile başlatmıştı. Buruk, önümüzdeki haftalarda bu rekorunu daha da geliştirmeyi hedefliyor.

DERBİ KARNESİ MÜTHİŞ

Okan hoca, ezeli rakiplerine karşı elde ettiği başarılı sonuçlarla da dikkat çekiyor. Dün geceki karşılaşmayla birlikte, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı toplam 11 maç yönetti. Bu derbilerde Galatasaray, 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi elde ederek büyük bir üstünlük sağladı.

Okan Buruk, derbi galibiyeti sonrası Galatasaray tarihine geçti Bir ilke imza attı

‘HOCA BENİ İLGİLENDİRMEZ’

Kadıköy’deki zaferle birlikte üçüncü şampiyonluk hedeflerine doğru önemli bir adım atan Buruk, maç öncesinde Fenerbahçe’nin teknik direktörü Jose Mourinho’nun Galatasaray’ı hedef alan sözlerini “Biz hep sahaya odaklandık. Futbol bu. Rakibin hocasının kim olduğu beni ilgilendirmedi. Tabii ki çok saygı duyuyorum, dünya çapında önemli biri. Ama hoca kim olursa olsun oyuna hazırlanıyorsunuz” diyerek yanıtladı.

KAZANAN TAKIM DEVAM EDİYOR

Okan Buruk, Fenerbahçe deplasmanında son haftalarda takımına liderlik koltuğunu getiren kadroyu değiştirmedi. Forvette Osimhen’i, kanatlarda Yunus ve Barış’ı tercih eden Buruk, forvet arkasında Mertens’i, orta sahada Torreira ile Sara’yı oynattı. Savunmada Kaan ve Jakobs ilk 11’de yer alırken, stoperde Sanchez ve Abdülkerim görev aldı. Buruk, ikinci yarıda Sallai, Jelert, Kerem Demirbay, Berkan Kutlu ve Nelsson’u oyuna dahil etti.

BİTİRİM İKİLİSİ

Kadıköy’de Galatasaray’ı zafere taşıyan isimlerin başında Mertens ve Osimhen geliyordu. Daha önce Napoli’de birlikte oynayan bu iki yıldız, Sarı-Kırmızılı takımda yeniden buluşmuştu. Fenerbahçe deplasmanında unutulmaz bir performans sergileyen ikili, 28. dakikada golü buldu. Havada gelen topu göğsüyle kontrol eden Osimhen, topu Mertens’e bıraktı ve o da şık bir vuruşla ağları sarstı. Golün ardından eski takım arkadaşları büyük bir sevinç yaşadılar.

Okan Buruk, derbi galibiyeti sonrası Galatasaray tarihine geçti Bir ilke imza attı

YÜZDE YÜZÜ KAÇIRDI

Galatasaray’ın 100 milyon Euro’luk santrforu Osimhen’in bireysel olarak da derbide nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyordu. Maç genelinde iyi bir oyun ortaya koyan 25 yaşındaki futbolcu, ikinci yarıda Yunus Akgün’ün pasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak topu Livakovic’in üzerine vurdu ve yüzde yüzlük gol fırsatını kaçırdı. Mertens ise golünün yanı sıra ilk yarıda yaptığı şık bir aşırtma vuruşu ile dikkat çekti ancak top ağlara gidemedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP