DOLAR 34,1034 0.25%
EURO 38,1434 0.21%
ALTIN 2.860,591,12
BITCOIN 21665662.401%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Öğretmen Heimlich manevrasıyla öğrenciyi kurtardı
15 okunma

Öğretmen Heimlich manevrasıyla öğrenciyi kurtardı

ABONE OL
Eylül 12, 2024 10:44
Öğretmen Heimlich manevrasıyla öğrenciyi kurtardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum’da bir ortaokul öğrencisi, boğazına takılan yiyecek parçası nedeniyle nefes almakta zorluk çekti. Öğrenci, öğretmen Cem Bilal Kaya’nın hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde kurtarıldı.

Olay, dün öğle saatlerinde Yakutiye ilçesindeki Sabancı Ortaokulu’nda gerçekleşti. 8. sınıf öğrencisi Yusuf Eren Göktaş, teneffüste yediği ketenin bir parçasının nefes borusuna kaçması sonucu boğulmaya başladı. Arkadaşlarının paniğe kapılması üzerine, hemen yan taraftaki fen bilimleri öğretmeni Cem Bilal Kaya’ya haber verdiler.

Olay yerine koşan Kaya, öğrenciye Heimlich manevrası uyguladı. Göktaş’ın boğazına kaçan yiyecek parçası, Kaya’nın müdahalesi sayesinde çıktı ve öğrenci yeniden rahat nefes almaya başladı. Öğretmenin hızlı ve kararlı müdahalesi okulun güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Olayı anlatan Cem Bilal Kaya, “Bir öğrencinin ‘Bir çocuk boğuluyor’ diye koşarak geldiğini gördüm. Hemen koştum ve öğrencinin yüzünü görmeden, yalnızca kıvranan bir çocuk gördüm. Daha önce bir öğretmen arkadaşımın boğulması durumunda Heimlich manevrası uygulamıştım, o an aklıma geldi. Öğrencimizin yediği ketenden dolayı boğazına hamur yapışmıştı, çıkması oldukça zor oldu. Yaklaşık 3 dakika boyunca müdahalede bulundum. Allah’a şükür öğrencimiz sağ salim kurtuldu. Biz öğretmenler, Türk milletinin evlatlarına emanet olan çocuklarımızın can güvenliği için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

‘BİR AN GİDİYORUM, SANDIM’

Yusuf Eren Göktaş, öğretmenine teşekkür ederek, “Bir an öleceğimi sandım, çok korktum. Öğretmenim Heimlich manevrası yapıyor ama hamur yapıştığı için çıkmıyordu. Bir an gidiyorum sandım, ancak hocam beni kurtardı. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Okul bahçesinde, öğrenciler öğretmen Cem Bilal Kaya’yı alkışlar eşliğinde omuzlarına aldı. “Cem Hocam” sloganları atarken, diğer öğretmenler de pencerelerden alkışlarla destek verdiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güvenlik Erzurum Sağlık Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP